23 aprilie 2024, 9:09

Școală de vară de Știință și Tehnologie, pe Platforma de la Măgurele

Anul acesta are loc prima ediție a Școlii de vară de Știință și Tehnologie pentru elevi și profesori. Școala este organizată de Universitatea București și și se desfășoară pe Platforma de la Măgurele.

Şcoala de vară este programată între 27 august și 3 septembrie și este organizată în parteneriat cu Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) şi cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), sub egida Comunităţii Educaţie pentru Ştiinţe.

Școala de vară are ca scop familializarea elevilor metodele ştiinţifice şi cu tehnicile de cercetare folosite în laboratoarele de la Măgurele. De asemenea, Școala este destinată și profesorilor care predau discipline STEM în învăţământul secundar gimnazial şi liceal pentru a se informa despre alternative de predare şi vor avea oportunitatea de a descoperi resurse pe care le vor putea utiliza în cadrul procesului didactic.

„Dintre subiectele destinate elevilor pentru experimente şi proiecte de cercetare amintim: dezvoltarea de ansamble cu interfaţă Internet of Things (IoT) pentru facilităţi experimentale; observaţii ale efectelor medicamentelor asupra celulelor tumorale expuse la radiaţii ionizante; analize privind comunicarea în lumea animalelor; aplicaţii ale inteligenţei artificiale în analiza datelor ştiinţifice; prepararea şi caracterizarea structurilor nanometrice cu aplicabilitate în electronică şi optoelectronică; astrofizică – galaxii şi găuri negre; comportamentul sistemului teren-structură în timpul cutremurelor; sisteme de procesare cu plasmă pentru modificarea suprafeţelor etc.”, precizează UB.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu: Infrastructura de cercetare Extreme Light – Nuclear Physics (ELI-NP), Institutul Naţional de Fizică a Materialelor, Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi a Radiaţiilor, Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar al Fondului Ştiinţescu Bucureşti, gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol