CITIRE

Școala din România unde nu se acordă note și nu ex...

Școala din România unde nu se acordă note și nu există nici teme pentru acasă

O școală din Timișoara în care nu se practică notarea elevilor și nici temele pentru acasă, are 100 de elevi care se bucură de un alt fel de școală!

Cei care sunt înscriși la Școala Generală nr. 20, care aparține de Colegiul Tehnic „Electrotimiș”, învață ca în unele unități școlare din America. Aici nu se acordă premii, existând însă alternativa educațională „Step by step”, dezvoltată în SUA. În același timp, copiii din clasele pregătitoare, I, II, III și IV, nu mai sunt nevoiți să care ghiozdanul cu manuale, deoarece nu primesc nimic de făcut pentru acasă.

Sursa: coalastepbystep.ro

Conceptul a fost adus în România pentru prima dată acum 26 de ani, de Fundația „Soros România”, de unde, în 1998 a fost preluat de ONG-ul Centrul „Step by step pentru Educație și Dezvoltare Profesională”.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Dana Vicas, este o învățătoare în clasele „Step by step” de aproximativ 21 de an, mai exact, de când s-a înființat această alternativă educațională ca în America și conform ziare.com, spune că:

„Step by Step a intrat in Romania ca o alternativa sociala, pentru parintii care muncesc. Asta pentru ca in clasele din aceasta alternativa educationala programul este de opt ore pe zi, iar parintii care nu-si permiteau sa plateasca o bona sau sa dea copilul la un after school, aveau posibilitatea de a-l inscrie la Step by Step”

Sursa: scoala12bphasdeu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.