5 decembrie 2020, 20:10

Școala pe internet, fără internet. Câți elevi au tablete și laptopuri

Aproximativ 100.000 de elevi din România rămân acasă astăzi și vor începe anul școlar 2020-2021 în sistem online. Problema lipsei tabletelor și a suportului tehnic pentru elevii care vor fi nevoiți să studieze de acasă este una știută și de autorități, care fac promisiuni că totul se va rezvolva cu bine în final.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a menționat pentru Digi24 faptul că, în prezent, 87,7% dintre copii au tablete şi laptopuri. Dintre acestea, unele sunt ale lor, iar în restul cazurilor tabletele sunt fie primite de la autoritățile locale, fie de la inspectoratele județene sau chiar de la unitățile de învățământ care aveau în dotare astfel de dispozitive.

„Pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în scenariul roşu, trebuie să facă o intervenţie rapidă, iar acolo unde nu se poate, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru a putea fi făcute achiziţiile. Am cerut tuturor inspectoratelor şcolare să înceapă licitaţiile, să avem stocurile de rezervă, pentru ca niciun copil să nu fie pus într-o situaţie dificilă. În perioada stării de urgenţă şi în cea de alertă s-a realizat cu elevii activitatea didactică fie în sistem online sau profesorii au făcut eforturi deosebite şi au dus fişele la copiii care nu aveau posibilităţi online. Sper ca acum să nu se mai întâmple acest lucru”, a spus Monica Anisie, ca răspuns la o întrebare din timpul conferinței ce a avut loc duminică, despre cum vor fi asigurate tabletele pentru cei 100.000 de elevi care sunt nevoiți să învețe de acasă, în sistem online.

Ministrul a mai precizat și faptul că ONAC a susținut achiziționarea a 82.000 de tablete, care vor începe să fie distribuite în țară de luni. De asemenea, aceasta a mai specificat că este 96.000 de cadre didactice din România au participat la cursuri de formare pentru a se obișnui cu sistemul de predare online.

„Absolut toate manualele de la absolut toate clasele, în afară de cele opt titluri de la clasa a VIII-a, sunt postate pe site-ul Ministerului Educației, prin urmare le pot avea în format electronic atât profesorii, cât şi elevii”, a mai anunțat Monica Anisie.

Sursă Foto: bebelu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.