18 ianuarie 2022, 0:53

Școala unde se citește de la mic la mare – elevi, profesori, chiar și vizitatori

Este binecunoscit faptul că lectura reprezintă o formă practică de petrecere a timpului liber care nu numai că detensionează și relaxează, ci și educă și dezvoltă mentalul. Pentru că știu cât de imortantă este cititul pentru cei mici, cadrele didactice unei școli din Valea Lupului, județul Iași, au găsit o modalitate inedită de a impulsiona elevii în acest sens. Astfel, în fiecare zi, timp de 15 minute, elevii, profesorii, femeile de serviciu și chiar vizitatorii lasă orice activitate deoparte și citesc.

Proiectul ”Toată școala citește” a fost demarat la Şcoala Gimnazială „Profesor Mihai Dumitriu” din Valea Lupului de o lună de zile. În fiecare zi, de la 9.45 la 10.00, toată lumea își oprește activitatea pentru a citi: de la copiii de grădiniță până la elevii de clasa a VIII-a, de la educatori, profesori și director până la personalul nedidactic și inspectorii sau metodiștii care se află în școală în acest interval. Chiar și la ora de sport sau matematică se citește. Copii au în permanență la îndemână cărțile prefererate, iar daca cineva o uită acasă, îi poate fi împrumutată alta.

De altfel, un profesor de matematică a realizat clipul de promovare a proiectului. Ana Ungureanu spune că școala a pus în practică acest proiect pentru ”a-i încuraja pe copii să citească”, dar și ca o soluție împotriva analfabetismului funcțional, potrivit sparknews.ro 

”Am pornit ideea aceasta cu cititul pentru că mulți dintre copii, atunci când citesc un text, nu îl înțeleg. Acum ei citesc, discută despre ceea ce citesc și sperăm noi că se va îmbunătăți înțelegerea unui text, chiar și la Matematică. Mulți dintre ei ne întreabă cuvinte în timp ce citesc sau își notează cuvintele și apoi caută pe Dexonline”, declară Ana Ungureanu, profesoară de matematică, pentru SparkNews.ro.

Sursă Foto: sparknews.ro

Profesorii se opresc și ei din orice altă activitate și citesc alături de copii. ”Toată lumea a acceptat ideea și face cu plăcere acest lucru. Și eu am acum timp să citesc și să termin o carte, pentru că am patru copii acasă și este mai dificil cu timpul. Dar chiar sper să simtă și elevii bucuria de a citi”, spune Ana Ungureanu, pentru SparkNews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.