13 iunie 2021, 10:30

Școlile din Marea Britanie, la un pas de a elimina din folosință plasticul până în 2022

Fraternizând cu activitățile internaționale de a elimina plasticul din folosință, autoritățile britanice încurajează școlile să renunțe la astfel de produse până în 2022. Aceștia dau exemplu prima școală din țară care a făcut acest pas și care a primit o distincție din partea unui ONG recunoscut, informează Green Report. 

Conducătorii instituțiilor de învățământ au fost încurajați de către secretarul ministerului Educației din Marea Britanie,  să găsească alternative la produsele din plastic cum ar fi paie, sticle, pungi și ambalaje pentru alimente. Acesta a adăugat că profesorii trebuie să se asigure că elevii sunt conștienți de daunele pe care le creează plasticul mediului înconjurător și vieții sălbatice.

„În prima mea vizită la o școală, în calitate de secretar, aproape acum un an, prima întrebare pe care mi-a adresat-o un copil a fost ce putem face ca să limităm daunele pe care le creează plasticul asupra mediului înconjurător”, a spus acesta, potrivit The Guardian.

Hinds a dat exemplul școlii primare Georgeham, din Devon, care a devenit, la începutul anului 2018, prima școală care nu folosește deloc plastic de unică folosință. Instituția a primit această distincție din partea Surfers Against Sewage pentru că a îndeplinit anumite cerințe, printre care să elimine cel puțin trei produse din plastic de unică folosință utilizate în școală.

Una dintre decizii a fost înlocuirea cutiilor din lapte, care erau făcute din carton care nu putea fi reciclat, din care elevii beau cu ajutorul unui pai din plastic, cu unele din material reciclabil. Acum, copiii toarnă laptele în pahare care pot fi spălate.

„Nu este întotdeauna ușor, dar toți avem de jucat un rol când vine vorba de a evita deșeurile din plastic; iar cu mai multe școli care se alătură și urmează această inițiativă, putem contribui la a lăsa planeta într-o stare mai bună decât am găsit-o”.

Mai mult decât atât, se pare că și elevii sunt foarte entuziasmați de titlul pe care l-a primit școala lor și crede că și alte școli ar putea să le urmeze exemplul. Directorul școlii primare Georgeham a declarat următoarele:

„Prin a face schimbări mici, cum ar fi înlocuirea dispozitivului din plastic care taie folia de la cantină, am putut reduce în mod semnificativ plasticul utilizat în școală. Suntem o școală mică, dar gândim măreț”, a spus acesta, potrivit Green Report. 

Conform ultimelor studii demarate de Departamentului pentru Educație din Marea Britanie,  se pare că persoanele mai tinere sunt mai dispuse decât cele mai în vârstă să renunțe la produsele din plastic de unică folosință. În acest sens, este citat un studiu care arată că 68% dintre persoanele între 18 și 24 de ani au o sticlă reutilizabilă pentru apă, comparativ cu media națională de 55%.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.