28 aprilie 2024, 21:37

Scrisoare deschisă de la Hollywood pentru eliberarea ostaticilor Hamas. Disney donează 2 milioane de dolari

O scrisoare semnată de 700 de actori, regizori și alte personalități de la Hollywood îndeamnă și alți membri ai industriei de divertisment să se pronunțe împotriva atacurilor și să ceară eliberarea ostaticilor luați de Hamas

Hollywood-ul și-a oferit săptămâna aceasta sprijinul pentru victimele israeliene ale atacurilor Hamas care au ucis peste 1.300 de persoane și în urma cărora peste 100 au fost luate ostatice.

De asemenea, Walt Disney Company a anunțat că va dona 2 milioane de dolari pentru ajutor umanitar în Israel, în timp ce peste 700 de personalități din industria de divertisment au semnat o scrisoare în care condamnă Hamas și cer returnarea ostaticilor.

Disney a declarat că va împărți banii în mod egal între serviciile de urgență Magen David Adom și alte organizații non-profit, în special cele care ajută copiii.

„În urma oribilelor atacuri teroriste care au vizat evreii din Israel la sfârșitul săptămânii trecute, trebuie să facem cu toții ceea ce putem pentru a-i sprijini pe oamenii nevinovați care se confruntă cu atâta durere, violență și nesiguranță – în special copiii”, a declarat directorul general al Disney, Bob Iger. „Condamnăm aceste atacuri, ura care le-a motivat și toate actele de terorism și vom continua să lucrăm pentru a găsi mai multe modalități de a oferi sprijin în regiune și de a onora victimele, familiile lor și pe toți cei afectați de acest război.”

Semnături

Scrisoarea deschisă din partea sutelor de oameni din industria de divertisment a fost publicată de organizația nonprofit Creative Community for Peace și menționează că „pe lângă cei peste 1.200 de israelieni uciși, au fost identificați cetățeni din SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Thailanda, Nepal, Rusia, Ucraina, Cambodgia, Germania, Filipine, Chile, Brazilia, Italia, Sri Lanka, Tanzania și Irlanda ca fiind fie dispăruți, fie uciși”.

Printre numele cele mai notabile care au semnat pe această scrisoare se numără Gal Gadot, Chris Pine, Michael Douglas, Jerry Seinfeld, Jamie Lee Curtis, Liev Schreiber, Amy Schumer, Haim Saban, Ryan Murphy, Debra Messing și Andy Garcia.

Actrița israeliană Gal Gadot a spus într-o declarație: „Mă doare inima pentru viețile pierdute și familiile distruse. Mă rog pentru toți cei care au fost afectați de terorismul și brutalitatea Hamas. Și sper ca lumea să rămână fermă în susținerea poporului israelian”.

Sursa Haaretz

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol