3 martie 2024, 11:40

Scrisoarea unui medic israelian către copilul său nenăscut: “Aici e încă haos și oamenii nu-și înțeleg încă menirea și sensul. Mai zăbovește acolo unde ești acum și roagă-te pentru noi, cei de-aici, căci noi pâna și asta am uitat”

Amin Zara este medic israelian care lucrează la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Are o specializare aparte, este medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă. Prin prisma meseriei sale a văzut multe, însă, clar, evenimentele din Israel din ultimele zile l-au afectat.

A scris pe pagina sa de Facebook o scrisoare către copilul său nenăscut

“Dragul meu copil nenăscut, dacă mă auzi ți-aș  spune să mai stai acolo unde ești, să îți mai amâni puțin venirea pe această planetă.

Pentru cât  timp, nici eu, nici nimeni de aici nu știe.

Aș vrea să îți pot spune că viață e frumoasă și că aici e iubire, pace și înțelegere.

Aș vrea să te pot asigura că vei fi la adăpost și că nimeni nu-ți va face rău, că vei trăi o viață de poveste și că vei crește neștiind suferință.

Aș vrea să îți pot arată frumusețile acestei planete și tot ceea ce Dumnezeu a creat  pentru oameni.

Dar… oamenii nu mă lasă.   

 Aceiași  oameni care iau în râs viață, bunătatea, inocența.

Sunt și oameni buni, copilul meu, așa cum aș vrea să fii și tu, doar că cei buni și blânzi și recunoscători sunt cei care pierd mereu jocul pe această planetă, sunt cei care cunosc durerea, de care eu aș vrea să te feresc.

Aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate.

 Aici e încă haos și oamenii nu-și înțeleg încă menirea și sensul. Aici sunt lupte de putere și orgolii nemăsurate care dor și ucid.

Așa că, pruncule, mai zăbovește acolo unde ești acum și roagă-te pentru noi, cei de-aici, căci noi pâna și asta am uitat.

Tata”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol