23 iunie 2024, 12:09

Sculptură gigant, în cadrul Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu

Una dintre cele mai mari sculpturi văzute vreodată în România, o lucrare de peste trei metri înălţime, va fi expusă în premieră în Palatul Brukenthal, începând cu 16 septembrie, în cadrul Festivalul Internațional de Artă Contemporană.

Sculptura gigant, care înfăţişează un bărbat dezbăcat, aparţine artistului Virgilius Moldovan, renumit în străinătate. Moldovan s-a născut la Braşov, dar locuieşte şi creează la Viena.

O parte din lucrările uimitoare ale acestui artist au ajuns deja la Sibiu şi sunt depozitate în curtea Palatului Brukenthal, scrie Ora de Sibiu.

“Catalogate drept hiper-realiste și supradimensionate, sculpturile lui Virgilius Moldovan reprezintă tipologii umane și personaje istorice sau politice în ipostaze inedite, nude”, aşa sunt prezentate lucrările artistului invitat în septembrie, la Sibiu.

Sculpturi inedite, şocante, considerate urâte de unii privitori

“Sculpturile lui Virgilius Moldovan sunt, la prima vedere, respingătoare, ba chiar scandaloase pentru ochiul obișnuit cu standardele de frumusețe impuse de societatea contemporană.

De ce ar trebui, atunci, privite? Pentru că în spatele lor se ascund adevăruri ce trebuie abordate, teme care ne preocupă și pe care nu le putem trece cu vederea doar pentru că nu ne plac.

Artistul ne pune față în față cu întrebări care privesc propria identitate, raportarea la lumea din jurul nostru și modul în care ne judecăm pe noi înșine și pe ceilalți, spune Ana-Daniela Sultana, curatorul unei expoziţii avute de Virgilius Moldovan, la Timişoara.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol