26 octombrie 2021, 2:56

Cea mai înaltă sculptură din nisip din lume are tema COVID-19 (VIDEO)

Cu o înălțime de 21,16 metri (cu 3,5 metri mai mare decât titularul recordului anterior), cel mai înalt castel de nisip din lume a fost dezvăluit în Danemarca. Construit în Blokhus, în nord-vestul Danemarcei, el a depășit recordul mondial Guinness, deținut anterior de un castel de nisip din Germania, în 2019, care avea 17,66 metri.

Designerul olandez Wilfred Stijger a declarat că pandemia l-a inspirat la realizarea acestui castel de nisip. În partea de sus a castelului, el a pus o bacterie de coronavirus, pentru a ilustra modul în care virusul stăpânește lumea noastră și nu ne permite să facem ceea ce vrem.

 

La fel ca multe alte castele mari de nisip, este realizat ca un triunghi, pentru a nu se prăbuși și o construcție din lemn a fost ridicată în jurul său, astfel încât cei aproximativ 30 de artiști să poată tăia figurile în nisip. Pentru construire, au fost folosite aproximativ 4,8 tone de nisip.

Nisipul este argilă în proporție de 10%, pentru ca acesta să se lipească mai bine. La final, se pune un strat suplimentar de adeziv, pentru a rezista în cea mai mare parte a iernii.

Foto, video: Euronews


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.