CITIRE

Se caută bunici voluntari pentru comunitate și mam...

Se caută bunici voluntari pentru comunitate și mame de împrumut!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Copilului Sector 4 desfășoară un proiect care s-a intersectat cu inițiativa „Niciun copil singur în spital” a Asociației „Inima Copiilor”, care are ca scop să le aducă bebelușilor singuri aflați la terapie intensivă dragostea vindecătoare și afecțiune de care aceștia duc lipsă.

Lipsa afecțiunii mai ales în primele luni de viață poate lăsa urmări grave. Pe termen mediu și lung, studiile arată că acești bebeluși înregistrează o întârziere a dezvoltării și lipsiți de atingerea umană le crește durata de spitalizare cu până la 50%, față de ceilalți copii care au părinții lângă ei.

sursă foto: DGASPC

Astfel, aproximativ 40 de vârstnici din cadrul Clubului Seniorilor sunt gata să le oferă o atingere, să-i mângâie, să-i hrănească, să-i îmbrăţişeze și le cânte bebelușilor singuri și suferinzi. Acești copii suportă în medie, potrivit studiilor medicale, opt manevre dureroase zilnic: aspirat, intubat, branulă, recoltat analize, schimbat pansamentul, perfuzia, injecții. Sunt abandonați sau lăsați singuri pentru că părinții nu pot veni zile la rând să-i îngrijească.

Vârstnicii din Sectorul 4 au urmat inițial cursurile de dl. Dr. Cîrstoveanu, unde au învățat cum să îngrijească un copil din spital cu ajutorul unei păpuși didactice – „Petruța”.

sursă foto: DGASPC

Păpușa este una specială. Are înălțimea și greutatea unui bebeluș normal: 3500 gr, dar are zeci de fire prinse de ea, lasă capul pe spate sau în față și se poate intuba.

sursă foto: DGASPC

„Seniorii noștri au fost încercați de lacrimi, amintiri, multe zâmbete și un ocean de fericire, iar mobilizarea a fost exemplară pentru a ajuta nou-născuții care stau cu lunile în spital sau care au fost abandonați de părinții lor din cauza gravelor probleme de sănătate.” – scriu cei de la DGASPC Sector 4 pe pagina lor de Facebook.

sursă foto: DGASPC

Când am luat nou născutul în brațe și i-am simțit inima cum bate în tandem cu a mea, am fost copleșită. Între timp am renunțat la medicamentele de inimă, îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați- a spus Maria, o membră a Clubului Seniorilor.

Tot cei de la DGASPC fac un apel umanitar pentru persoanele care își doresc să participe voluntar la acest proiect minunat, lăsând datele de contact al lui Andrei, Clubul Seniorilor – 0722283266


  1. DELIMAN ELENA

    18 martie

    Eu sunt din Oradea si mi-as dori tare mult sa particip la aceasta actiune Am 55 ani si sunt pensionara si as vrea sa stiu unde sa apelez pentru a putea face acest lucru Cu multumiri si respect pentru aceasta initiativa

  2. Vad Roxana

    27 martie

    Sunt din Bucuresti, am 60 de ani si mult timp liber asa ca ,daca se poate, as dori sa fiu de folos. Va rog sa imi spuneti cum. Va multumesc anticipat

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.