8 iunie 2022, 22:18

Se deschide stagiunea la Sala Radio. Sascha Goetzel, Alexandru Tomescu, Josu de Solaun

În ciuda problemelor rezultate din contextul pandemiei, stagiunea 2021-2022 debutează vineri, 15 octombrie (19.00) cu un eveniment extraordinar, în speranța că muzica și artiștii de valoare ce ne-o dăruiesc ne vor ajuta să depășim momentele grele și să revenim la normalitate.

Dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul ALEXANDRU TOMESCU și pianistul JOSU DE SOLAUN, alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO sent protagoniștii acestui început de drum.

Programul serii de la Sala Radio propune o incursiune prin muzica Germaniei, de la clasicism la romantismul târziu și chiar modernism, prin creațiile a trei mari compozitori.

Se deschide stagiunea la Sala Radio. Program

Concertul se va deschide cu Uvertura Egmont semnată de BEETHOVEN, lucrare creată pentru a ilustra muzical piesa de teatru cu același nume scrisă de Goethe, care a lăudat el însuși genialitatea compozitorului.

Veți asculta apoi Concertul în re minor pentru pian, vioară și orchestră de coarde, compus de MENDELSSOHN… la doar 14 ani!

Evenimentul se va încheia cu Suita Cavalerul Rozelor, realizată pe baza operei omonime semnate de RICHARD STRAUSS. Suita a fost interpretată în premieră absolută în 1944, de către Filarmonica din New York.

Acces, bilete  și precizări

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare.

Purtarea măștii este obligatorie și accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID, disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, a cărui verificare este responsabilitatea personalului Radio România, prin aplicația mobilă de verificare „Check DCC”.

Pentru detalii legate de acces, puteți consulta site-ul oficial https://www.orchestreradio.ro/.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro.

De asemenea, se pot achiziționa DOAR în ziua concertului (între orele 14.00 și 19.00) și de la casa de bilete a Sălii Radio.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, și în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol