7 iunie 2022, 17:48

Se deschide Târgul de Crăciun din București. Intrare cu bilet! Din această seară se aprind și luminițele

Primăria Municipiului Bucureşti dă startul sărbătorilor. La Piaţa Universităţii se deschide  Târgul de Crăciun Bucureşti, iar pe bulevardele din centrul Capitalei se vor aprinde și luminițele, la ora 18:00.

De vineri, începând cu ora 12:00, la Târgul de Crăciun din Piața Universității  vizitatorii vor găsi zilnic (de luni până vineri de la 12:00 la 22:00 şi sâmbătă şi duminică de la 10:00 la 22:00) inspiraţie pentru cumpărături de sezon şi cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

La cea de-a XIV-a ediţie a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală şi momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranţa vizitatorilor, a expozanţilor şi a personalului rămâne primordială.

Astfel, accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului. Preţul biletului care asigură o intrare/ zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locaţie.

Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit.

Alte două evenimente de Crăciun

În afară de Bucharest Christmas Market din Piața Universității Primăria Capitalei mai organizează două evenimente.

Arcub pregăteşte pentru luna decembrie târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti, Urban Christmas Market şi expoziţia-unicat „O lume a jocurilor” care va avea loc la Hanul Gabroveni.

Urban Christmas Market (6-23 decembrie) promovează activitatea sectorului creativ din Bucureşti, în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (obiecte din ceramică/sticlă, ilustraţii, sculpturi, tablouri etc.), bijuterii, viniluri, cărţi, albume, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii etc.

Programul târgului este de la 12.00 la 21.00.

Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la ARCUB Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi româneşti şi străine intitulată „O lume a jocurilor” (3-15 decembrie), care include peste 500 de jocuri de colecţie de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice şi din zone diferite ale lumii. Expoziţia are la bază o colecţie personală unică, de peste 1500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public.

Colecţia poat fi vizitată zilnic, de la 12.00 la 20.00.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol