2 iunie 2023, 9:09

Se duse (căzut de la etaj) și șeful CA al Lukoil. Nu mai bine ar construi rușii doar clădiri fără etaj?

Noi am pierdut deja șirul ”accidentelor” de acest gen. Cert este că în Rusia este periculos să te afli într-o clădire cu etaj. Una, două, pici de acolo. Nu mai bine s-ar construi doar clădiri fără etaj, pentru a se evita scăderea drastică a populației?

Despre cine este vorba de această dată? Nimeni altul decât președintele Consiliului de Administrație al companiei ruse Lukoil, Ravil Maganov. Acesta a murit joi după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova, conform agenției Tass, care susține că este vorba despre o sinucidere.

Este ultimul dintr-o serie de decese bizare, unele părând sinucideri „la indigo”, ale unor influenți directori sau oameni de afaceri din Rusia, multe înregistrate după declanșarea războiului din Ucraina.

Presa din Rusia scrie că Ravil Maganov, în vârstă de 68 de ani, era tratat într-o secție de la etajul 6 al Spitalului Clinic Central din Moscova. Conform publicației financiare RBC din Rusia, acest spital se află în subordinea Administrației Prezidențiale.

El fusese internat cu infarct și era și sub tratament cu antidepresive, mai scrie agenția de presă rusă de stat.

Ravil Maganov avea 68 de ani. Din 1993, a lucrat în Lukoil în diferite funcții de conducere, fiind primul vicepreședinte executiv, și a supravegheat blocul de explorare și producție. În 2020, Consiliul de Administrație al Lukoil l-a numit pe Maganov președinte în locul lui Valeri Greifer, care a murit în aprilie 2020.

La începutul lunii martie, la câteva zile după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina,Lukoil a cerut „încetarea rapidă a războiului”, fiind prima mare companie națională care s-a opus invaziei rusești.

„Susținem încetarea rapidă a conflictului armat și spijinim fără rezerve soluționarea printr-un proces de negociere și prin mijloace diplomatice”, a transmis Consiliul de Administrație al Lukoil, într-un comunicat citat de AFP, amintește hotnews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol