16 iunie 2021, 19:31

Se interzic nunțile și botezurile în toată țara

Încă o veste proastă pentru cine avea programată zilele acestea sau de acum încolo, o “cumetrie”. Se interzic nunțile și botezurile.

Evenimentele private, precum nunți, botezuri, în spațiile deschise și închise pe plan național vor fi interzise, până la scăderea numărului de cazuri, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, citat de Digi24.

Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

Botezurile, cu număr restrâns de persoane

Totuși de precizat că este vorba de mesele festive și nu de ceremoniile religioase.

El a precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane.

Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru”, a adăugat Arafat.

Despre purtarea măștii

De altfel, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat marţi că purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Arafat a declarat într-o conferinţă de presă că acolo unde incidenţa este de sub 3 la mia de locuitori, purtarea măştii este obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zone de aşteptare. „În orice zonă aglomerată, purtarea măştii va fi obligatorie„, a spus Arafat.

Acestea sunt măsuri adoptate marţi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Despre hoteluri

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa cazurilor este peste 3 la mia de locuitori, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate, relatează agerpres.ro.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că, de miercuri, restaurantele îşi pot relua activitatea în interior, având în vedere că incidenţa în Bucureşti este mai mică de 3 la mie, Raed Arafat a răspuns: „Acolo unde este incidenţă sub 3 la mie, Comitetele Judeţene vor lua acest lucru, bineînţeles, în considerare, vor emite decizia lor pe incidenţă şi normal că restaurantele pot să îşi reia activitatea şi sperăm să nu ajungem la 3 la mie. Dacă se ajunge la 3 la mie se opreşte activitatea„.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.