30 ianuarie 2023, 14:07

Se redeschid teatrele în București! Ce soluții au fost găsite

Primarul general al Capitalei a anunțat redeschiderea pieței culturale din București.

Soluția găsită pentru organizarea de activităţi culturale este în aer liber.

„În urma întâlnirii pe care am avut-o video (…) cu directorii de teatre şi servicii de cultură am identificat câteva soluţii, astfel încât piaţa culturală să renască în Capitală .(…) Sălile propriu-zise va fi mai dificil să fie deschise, pentru că (…) măsurile sunt restrictive tocmai pentru a împiedica răspândirea coronavirusului de tip nou. (…) Soluţia, mai ales pe timpul sezonului cald, este aceea de a organiza activităţi culturale în aer liber, în spaţii deschise. Avem deja câteva soluţii şi ele vor fi aplicate începând chiar din 1 iunie pentru teatrele care sunt pregătite şi pentru celelalte începând din 15 iunie„, a spus Firea, conform agerpres.ro.

Teatrului „Constantin Tănase” poate să-şi desfăşoare activitatea în Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău, Teatrul Odeon poate culisa tavanul, Teatrul „Ion Creangă” poate să înceapă stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, iar Opera Comică pentru Copii are o „grădină generoasă”, a mai declarat aceasta la Digi 24.

Noi am venit cu aceste propuneri, le-am inventariat pentru fiecare dintre cele 15 teatre care sunt administrate de Primăria Capitalei şi le înmânăm săptămâna aceasta, inclusiv cu detalii tehnice, tuturor autorităţilor abilitate în această perioadă care pot să avizeze organizarea acestor evenimente în aer liber„, a menţionat Firea.

sursa foto: europafm.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol