29 mai 2024, 13:52

Se redeschid traseele de cicloturism din Hunedoara

Traseele de cicloturism din județul Hunedoara sunt pregătite pentru amatorii de pedalat, care vor să îmbine sportul în natură cu vizitarea monumentelor istorice.

Lista include bisericile vechi din zona Țării Hațegului, inclusiv cele de la Densuș și Sântămărie Orlea, Cetatea Colț, Turnul de veche de la Cetatea Mălăești, cetatea de la Sălașul de Sus.

În funcție de lungime și de numărul obiectivelor care pot fi atinse, traseele se pot fi parcurse între 2 și 6 ore, spune șeful Salvamont Hunedoara.

“Unele pleacă din Hațeg, altele pleacă din Râu de Mori, altele pleacă din Sălașu de Sus, la sediul Parcului Național. Traseele nu parcurg drumurile județene, doar se intersectează cu ele și au foarte puțin contact cu drumul județean asfaltat. Ele urmează drumuri de căruțe, de care, drumuri între holde, cum se zice în zonă. Ating obiective recte de interes istoric, cultural, care sunt foarte frumoase din zona Țării Hațegului”, explică Ovidiu Bodean, citat de Radio România Timișoara.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor care doresc să urce la munte să evite traseele lungi și zonele de belvedere.

“Venim după inactivitate și atunci eforturile noastre vor fi mult mai susținute și să evităm tot felul de sincope sau de probleme medicale, febră musculară”, adaugă Ovidiu Bodean.

Informații despre traseele de cicloturism se pot obține de pe paginile Asociația de Turism Retezat, Destinația de ecoturism Țara Hațegului Retezat sau de pe aplicațiile dedicate telefoanelor mobile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol