21 iunie 2024, 3:46

Se redeschide bojdeuca lui Creangă

După un scandal care a ținut prima pagină zile în șir, Bojdeuca lui Ion Creangă din Ţicău, primul muzeu literar din România, se va redeschide vineri, 15 decembrie, urmând ca aici să aibă loc o serie de evenimente culturale, informează Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi.

Vizitatorii vor avea acces gratuit începând de vineri, 15 decembrie, în intervalul orar 12,00 – 17,00 şi sâmbătă şi duminică în intervalul 10,00 – 17,00.

De asemenea, publicul este invitat să ia parte la tradiţionalul program “Colindători la Bojdeucă”. Pe scena din amfiteatrul Bojdeucii vor evolua: ansamblul folcloric ‘Baştină’ din Făleşti, Republica Moldova; ansamblul folcloric ‘Flori de sânziene’ din Scânteia, judeţul Iaşi; artiştii Maria Iosep şi Paul Sobolevschi într-un dialog al generaţiilor şi grupul de colindători de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi. Totodată, pe parcursul dimineţii de vineri, Biblioteca Judeţeană ‘Gh. Asachi’ Iaşi va lansa vizitatorilor provocarea unui concurs dedicat lui Creangă, cu întrebări legate de viaţa şi opera celui mai mare povestitor al românilor..

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, publicul este invitat la spectacole susţinute de „Pluguşorul cu felinar” de la Tătăruşi, judeţul Iaşi şi de membri ai cluburilor de la Palatul Copiilor Iaşi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol