13 iunie 2022, 12:01

Se schimbă regulile în fotbal: ai dreptul la 5 schimbări (bine, dacă ai cu cine)

De luni este valabilă o nouă regulă în fotbal. Folosirea a cinci schimbări, introdusă temporar ca o modificare a regulilor din cauza pandemiei COVID-19, va fi înscrisă oficial în Legile Jocului la o reuniune care va avea loc la Doha, a declarat Consiliul Federației Internaționale de Fotbal (IFAB).

Discuții suplimentare, și posibile decizii, privind schimbările și tehnologia semiautomată de offside se vor afla, de asemenea, pe ordinea de zi a organismului de conducere IFAB, scrie Reuters.

Cum a fost introdusă regula?

Regula “cinci în loc de trei” a fost introdusă din 2020, la izbucnirea pandemiei.

Aceasta va deveni acum permanentă, deși utilizarea sa în diferite competiții va rămâne la discreția celui care organizează meciurile (FIFA, UEFA, Ligile naționale etc).

Premier League, de exemplu, a permis cinci înlocuitori atunci când ideea a fost lansată pentru prima dată de FIFA în mai 2020, dar a revenit la trei înlocuitori pentru ultimele două sezoane. Cu toate acestea, ei au fost de acord ca din sezonul următor să fie permise cinci înlocuitori.

IFAB a declarat că cele cinci schimbări per echipă vor continua să fie permise să fie efectuate în cel mult trei ocazii, excluzând orice schimbări efectuate la pauză.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol