23 octombrie 2020, 14:41

Secretele din Social Media: Cum câștigă Facebook bani de pe urma ta

Dacă în trecut îți era destul de greu să menții legătura cu persoanele aflate la distanță din cauza efortului depus pentru a intra în contact cu acestea, în prezent aceste bariere au fost doborâte. Totul se datoreaza fenomenului Social Media care a devenit „actorul” principal ce a dus la progresul comunicării interumane, devenind o unealtă indispensabilă în viețile noastre.

Însemnătatea imaginii a fost anticipată încă de la expansiunea televiziunii când italianul Giovanni Sartori susținea: ” La început a fost cuvântul: așa începe Evanghelia lui Ioan. Astăzi s-ar putea spune că la început este imaginea”. 

Pe acelaș principiu se bazează și marile companii de advertising, care mai nou, cu ajutorul rețelelor de socializare distribuie reclame personalizate în funcție de preferințele utilizatorului. Cea mai simplă metodă este prin colectarea datelor de pe Facebook a persoanelor targetate.

Dacă Facebook-ul este gratuit, cum produce această platformă bani?

Atunci când folosim Facebook-ul îți este contorizată în mod integral activitatea – paginile pe care le urmărești, persoanele cu care interacționezi, obiceiuri, preferințe, inclusiv cuvinetele din status – urmând ca această să fie vândute firmelor de publicitate. În urma acestui fapt îți vor apărea reclame personalizate într-un mod repetat, care au ca finalitate comercializarea propriilor produselor și servicii.

Astfel, în timp ce considerăm că avem acces în mod gratuit la paginile web, în realitate plătim cu propria noastră identitate, cu faptul că le permitem să fim monitirizați în permanență și să colecteze date despre noi.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.