23 februarie 2020, 22:34

Secretul tinereții a fost deconspirat. Ce trebuie să faci pentru a trăi 10 ani în plus

Un studiu recent arată faptul că o pentru a avea o viață mai lungă, cu până la 10 ani, oamenii trebuie să renunțe la o serie de obiceiuri nocive și să adopte un stil de viață sănătos. Astfel, rezultatele cercetării arată că o viață mai lungă vor avea persoanele nefumătoare, care nu consumă alcool în exces, care se mențin la o greutate corporală normală, care nu adoptă diete nesănătoase, dorm suficient și nu sunt sedentare.

Cercetarea citată de CNN a avut ca scop principal analizarea eliminării acestor obiceiuri asupra sănătății indivizilor, dar și cum îi va ajuta vizibil pe oameni o asemenea alegere. Potrivit rezultatelor, cei care au respectat principiile enumerate mai sus au avut vieți mai lungi fără să fie predispuși unor boli precum cancerul, diabetul sau alte boli cronice.

Am descoperit că respectarea unui stil de viaţă sănătos poate extinde semnificativ viaţa unei persoane fără apariţia bolilor. În mod special, femeile care practică cele cinci obiceiuri au câştigat peste 10 ani în plus de viaţă fără boală, iar bărbaţii au primit aproape opt ani în plus”, a declarat autorul Frank Hu, şeful departamentului de nutriţie de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard, citat de Digi24. 

Prezentul studiu nu este decât o extensie a unei cercetări mai ample publicate anul trecut, în cadrul căreia s-au monitorizat peste 38.000 de bărbaţi timp de 28 de ani, precum şi 73.000 de femei timp de 34 de ani.

Nu este niciodată prea târziu să urmeze aceste obiceiuri. Pentru fumători, cel mai important lucru este renunţarea la acest viciu. Cât pentru nefumători, o dietă sănătoasă şi mişcarea sunt importante pentru menţinerea unei greutăţi normale”, a mai adăugat Hu, potrivit Digi24. 

Sursă Foto: parisdailyphoto.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.