15 iulie 2024, 22:54

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani a primit de la Salvați Copiii aparatură medicală de 900.000 de lei

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani beneficiază de aparatură medicală în valoare totală de aproape 900.000 lei, constând în 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blendere de aer, 1 hotă filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 aparate de ventilație CPAP – pentru a le asigura celor mici un tratament adecvat.

Dotarea are loc în cadrul proiectului ”Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani”, derulat de Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și Consiliul Județean Botoșani.

Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România, prin Fondul Viață pentru Nou-Născuți.

Fondul urmărește, la nivel național, creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata șitransfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale. În ediția 2021-2022, pe lângă maternitatea din Botoșani, alte 5 secții de neonatologie și terapie intensivă neonatală de nivel I și II din țară au primit finanțare în valoare totală de 4.5 milioane lei.

2.600-2.800  nașteri pe an

În maternitatea Mavromati  au loc anual în jur de 2.600-2.800 de nașteri, dintre care aproximativ 10% premature și 10-15 % nou-născuți eutrofici, care necesită îngrijiri speciale în Terapie Intensivă.

Din  anul 2010, Organizația Salvați Copiii se implică în reducerea mortalității infantile, ajungând până acum în 102 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 930 de echipamente vitale, investind peste 7.000.000 de euro.

Prin dotarea de la Maternitatea din Botoșani, Salvați Copiii își propune să contribuie la îmbunătățirea sănătății copiilor născuți prematur și a copiilor care necesită îngrijiri speciale în secția de neonatologie și terapie intensivă.

Proiecte noi, an de an

„De 12 ani, Organizația Salvați Copiii se implică în susținerea unităților medicale cu echipamente performante, am ajuns în toate județele țării și ne bucurăm că în fiecare an putem veni cu proiecte noi. În ultimii doi ani a fost pusă o presiune suplimentară asupra sistemului medical care era deja fragilizat, iar nevoile sunt și mai acute, de aceea am accelerat eforturile noastre de a susține cât mai mult maternitățile din țară, pentru a le dota cu aparatură modernă cât mai performantă. Proiectul acesta este foarte important, împreună cu partenerii noștri, susținem un spital care îngrijește nașterile din tot județul, un spital care are o echipă de medici dedicați, cu care avem o colaborare îndelungată.”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii a donat  anterior secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani aparatură medicală în valoare totală de 115.374 euro: 3 incubatoare, 2 mese radiante, 2 ventilatoare, 1 bilirubinometru și un ecograf.

Dr.Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, a vorbit despre importanța aparaturii medicale performante: “Ne bucurăm că Organizația Salvați Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viața copiilor din Botoșani și că am fost parte din acest proiect deosebit. Este foarte important să le putem oferi celor mici cele mai bune tratamente, să facem tot ce este posibil pentru a le salva viața, ei sunt cei mai de preț, pentru ei merită să luptăm și să investim în aparatură, pentru că investim în viața unor luptători.”

2022

Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va dota 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași,  Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

  #INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate, prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol