16 iulie 2020, 7:16

Sectorul aeronautic, reprezentat la Expo 2020. Dubai, centru global pentru călătorii internaționale

Proiectul de dezvoltare de șase luni, Expo 2020, vizează o creștere și în cadrul districtului de aviație din Dubai South, o arteră principală a Aeroportului Internațional Al Maktoum. Potrivit premonițiilor experților aeronautici, acest domeniu se așteaptă să înregistreze o creștere a veniturilor de 25 la sută în decursul acestui ani, datorită afacerilor cu avioane private, care se va extinde pe parcursul următoarelor luni, anunță TheNational.

Aerospace Hub, Mohammed Bin Rashid (MBR) este o zonă liberă care se ocupă, în principal, de serviciile de aviație, de întreținerea avioanelor private, până la creșterea și dezvoltarea acestui sector. Se pare că acest domeniu a avut un trend ascendent și în 2019, încheind anul cu o creștere de 20% la nivelul veniturilor, potrivit directorului executiv al al MBR Aerospace Hub, Tahnoon Saif.

„Lucrăm cu autoritățile relevante pentru a crea o experiență unică pentru proprietarii de avioane private și oamenii de afaceri care călătoresc cu acestea”, a spus domnul Saif. „Ne așteptăm să vedem o creștere și în traficul pasagerilor”, a mai menționat acesta potrivit TheNational.

Dubai-ul, centru global pentru călătoriile internaționale

Până în acest moment, Dubai-ul este deja un centru global pentru călătoriile internaționale, iar împreună cu investitorii din domeniul privat, acest sector a fost dezvoltat cu aproximativ 2,5 miliarde de dirhami. Astfel, MBR Aerospace Hub a ajuns să găzduiască cinci operatori business jet, pentru avioane private, dar și un terminal VIP.

Clusterul industriei este dedicat să sprijine aeronave comerciale, avioane private; servicii de întreținere, reparații și revizuire (MRO), instruirea profesioniștilor aviației de la piloți până la ingineri și oferirea jucătorilor din spațiul de birou. Proiectul, care în prezent este terminat în proporție de 35% din punct de vedere al infrastructurii și facilităților, este programat să fie finalizat până în 2030.

MBR Aerospace Hub, adăpostește o mulțime de aeronave precum Boeing, General Electric și Lufthansa Technik, dar conform declarațiilor lui Saif, se mai așteaptă semnarea a unor noi șase contracte cu clenți internaționali, în decursul acestui ani. În prezent, hubul găzduiește 20 de operatori, de la MRO până la firme avioane private.

Specialistul european în reduceri, Wizz Air, planifică un nou transportator în Abu Dhabi, care va concura cu o asociere comună între Etihad Airways și Air Arabia, în timp ce SpiceJet-ul din India plănuiește o companie aeriană cu reduceri în Ras Al Khaimah.

În plus, MBR Aerospace Hub are în curs de dezvoltare și o serie de facilități pentru a atrage întreprinderi de aviație mici și mijlocii (IMM-uri) specializate în sisteme avionice sau radar, pentru a putea satisface dorințele producătorilor mai mari, a spus domnul Saif. Construcția instalației de 50 milioane Dh a început în a doua jumătate a anului 2019 și va fi finalizată până în primul trimestru din 2021, mai detaliează TheNational.

De asemenea, în interiorul complexului se va dezvolta și o aripă care va fi un spațiu comercial ce va reuni firme specializate în gestionarea aeronavelor și avioane charter, precum și în servicii juridice și financiare pentru sectorul aerospațial.

Sursă Foto: TheNational.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.