21 septembrie 2020, 22:50

Sediul NASA din Washington va primi nume nou, al primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenţia spaţială

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit şi va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenţia spaţială americană, Mary Jackson, a anunţat miercuri administratorul său general, într-un comunicat postat pe site-ul agenției.

„Mary W. Jackson a făcut parte dintr-un grup de femei foarte importante, care au ajutat NASA să trimită cu succes astronauţi americani în spaţiu”, a declarat Jim Bridenstine într-un comunicat.

În 1958, Mary Jackson a devenit prima femeie de culoare care a lucrat ca inginer în aeronautică pentru agenţia spaţială americană. Ea este autoarea a numeroase studii, mai ales despre zborurile supersonice.

Administratorul NASA s-a angajat să continue activitatea de subliniere a eforturilor depuse de angajatele sale femei, afro-americane şi persoane cu diverse origini rasiale, „care au permis NASA să scrie istoria unor explorări reuşite”.

În faţa presiunii străzii şi a reţelelor de socializare, în contextul unor manifestaţii istorice, companiile şi instituţiile americane au început un amplu proces de introspecţie care vizează locul oferit populaţiei afro-americane în societate şi rasismul sistemic care o afectează şi care perpetuează inegalităţile.

Anul trecut, NASA a redenumit strada pe care se află sediul său – „Hidden Figures Way” – în onoarea a trei matematiciene de culoare (Mary Jackson, Katherine Johnson şi Dorothy Vaughan), a căror activitate, documentată în filmul „Hidden Figures” (2016), s-a dovedit extrem de preţioasă pentru cucerirea americană a spaţiului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.