5 octombrie 2023, 6:47

Şeful Ryanair: Biletele de avion se vor scumpi cu până la 15% în această vară întrucât nu sunt suficiente locuri disponibile

Vacanța de vară nu mai e chiar așa un prilej de bucurie, căci vine cu prețuri tot mai mari la toate serviciile. Iată că transportatorul aerian cel mai ieftin, devenit un fel de ”rată de țară” pentru amatorii de city break sau concedii ieftine, Ryanair, ne dă vești proaste.

Preţurile biletelor de avion ar urma să crească în această vară cu până la 15%, întrucât cererea depăşeşte numărul limitat de locuri disponibile, a afirmat miercuri directorul general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O’Leary, informează site-ul sharecast.com.

Acesta a explicat că nu există o creştere a capacităţii anul acesta în Europa, iar acest lucru vine pe fondul „redresării masive a cererii”.

„Anul trecut, preţul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creştere a preţurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate. Este rezonabil să ne aşteptăm din nou în vara acestui an la o creştere cu 10 – 15%”, a declarat şeful Ryanair, pentru publicaţia Daily Telegraph.

În ianuarie, Ryanair anunţa un nivel record al rezervărilor, firmele de turism încercând să încheie tranzacţii în contextul inflaţiei ridicate. Operatorul aerian low-cost vrea să înregistreze o creştere a numărului de pasageri în această vară, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, numărul de locuri fiind mai mare cu 30% faţă de 2019.

Inflaţia ridicată nu va afecta cererea, a previzionat O’Leary, operatorii din turism nefiind descurajaţi de creşterea preţurilor.

Acesta a afirmat: „Uitaţi-vă la obiceiurile de cheltuieli ale oamenilor: încearcă şi reuşesc să rezerve o cameră la hotel sau o masă la restaurant, un zbor sau alt mijloc de transport spre Europa. Oamenii cheltuiesc. Şi nu se vede doar în Marea Britanie, ci în întreaga Europă”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol