12 septembrie 2023, 17:31

Semnal editorial. Lucky/ Marissa Stapley

Lucky de Marissa Stapley este cea mai recentă apariție din colecția Fiction Connection a Editurii Trei. Cartea, tradusă de Diana-Alina Ene, relatează călătoria palpitantă, ca un roller-coaster, a unei protagoniste curajoase, care, cu siguranță, va cuceri inimile cititorilor.

Cum să furi un milion

Lucky Armstrong este o escroacă dură și talentată care tocmai a reușit să fure un milion de dolari împreună cu iubitul ei, Cary. Ea este gata să înceapă o viață nouă, sub o altă identitate – când lucrurile o iau razna. Lucky se trezește singură pentru prima dată, nevoită să se descurce în lume fără ajutorul tatălui sau al iubitului ei, cele două persoane de la care a învățat arta înșelătoriei.

Când descoperă că un bilet de loterie pe care l-a cumpărat dintr-un capriciu valorează milioane, bucuria îi este umbrită de o mare problemă: încasarea biletului câștigător ar însemna să fie arestată pentru fărădelegile sale. Va merge Lucky la închisoare, fără nicio șansă să-și capete averea, sau îi va surâde norocul?

„În cine mai poți avea încredere când tot ceea ce știi se dovedește a fi o minciună? Iată întrebarea fundamentală a celei de-a patra cărți a Marissei Stapley, o combinație între Bonnie și Clyde și Fata dispărută despre istoria unei familii și găsirea echilibrului interior.“ scrie Booklist

Lucky este un roman despre adevăr, despre eliberare și despre cât de greu e să fii bun. Protagonista este o persoană extrem de complexă, care trebuie să învețe ce înseamnă să fie independentă și cinstită… înainte ca norocul să-i joace o festă.

„O infractoare cu un bilet de loterie câștigător încearcă să evite arestarea în această aventură palpitantă… Stapley ridică miza prin mișcările din ce în ce mai disperate ale lui Lucky, adăugând profunzime poveștii prin intermediul flashbackurilor din copilăria ei – o copilărie plină de escrocherii și dezamăgiri – și prin răfuiala continuă cu trecutul.“ – Publishers Weekly


Marissa Stapley a predat cursuri de scriere creativă și editare la Universitatea din Toronto și Centennial College. Este autoarea bestsellerelor: The Last Resort, Things to Do When It’s Raining și Mating for Life. De asemenea, a publicat numeroase articole pentru diverse ziare și reviste din America de Nord. De-a lungul timpului, a fost, printre altele: jurnalist sportiv, grădinar în cimitir, barman. A visat să devină scriitoare încă de la vârsta de șapte ani. În prezent, locuiește în Toronto cu soțul ei, cei doi copii ai lor și cea mai bună pisică din lume.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol