27 aprilie 2024, 14:02

Semnal editorial. „Marea liniștii”/ Emily St. John Mandel

În colecția  Fiction Connection a Editurii Trei a apărut de curând Marea Liniștii, de Emily St. John Mandel.

Autoarea romanului de succes Station Eleven, ecranizat de HBO Max, scrie un roman despre artă, timp, iubire și pandemie, care îl poartă pe cititor de pe Insula Vancouver, în 1912, până într-o colonie întunecată de pe Lună, aproape cinci sute de ani mai târziu, prin intermediul unei povești despre umanitate.

Veți descoperi o pendulare între mai multe planuri temporale și spațiale, fiecare dintre ele cu un anumit specific; ceea ce le aduce pe toate laolaltă este întrebarea de natură filozofică, cu privire la natura speciei noastre: ce anume dă sens vieții umane, cum se contuează acest sens și ce poate face fiecare dintre noi pentru a-l identifica și cunoaște?

Când Gaspery Roberts, un detectiv din Orașul Nopții, este angajat să investigheze o anomalie din ținuturile Americii de Nord, descoperă o serie de vieți date peste cap: fiul exilat, împins la nebunie, al unui conte, o scriitoare aflată departe de casă când o pandemie face ravagii pe Pământ și un prieten din copilărie din Orașul Nopții care, ca și Gaspery, a întrezărit ocazia de a face un lucru extraordinar, care va tulbura cronologia universului. O demonstrație de măiestrie deopotrivă umană și tandră, intelectuală și jucăușă, Marea Liniștii e un roman despre metafizică și călătorii în timp, care surprinde cu precizie realitatea momentului actual.

„Cu Marea Liniștii, Mandel ne oferă unul dintre cele mai bune romane ale sale și una dintre cele mai reușite explorări din domeniul ficțiunii speculative.“ The New York Times


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol