6 decembrie 2023, 7:33

Semnificația noilor indicatoare rutiere- Benzi vopsite în linii roz și verde

Noi indicatoare rutiere – benzi vopsite în linii roz și verde. Acestea fac parte din noile indicatoare rutiere care încearcă să se adapteze la realitățile stradale ale vremurilor în care trăim.

Este posibil ca în ultima vreme să fi văzut prin Spania pe șosea niște linii roz și verzi, pe care nu le-ați mai văzut până acum. Dacă nu s-a întâmplat asta, probabil că le veți întâlni în curând.

Acestea fac parte din noile indicatoarelor rutiere, care devin din ce în ce mai extinse, pentru a încerca să se adapteze la noi realități și contexte, scrie laverdad.es.

Explicația experților de la Direcției Generală de Trafic din Spania

În anul 2023, aceștia și-au propus să își modernizeze iconografia și să introducă noi semnale de circulație în Spania. Dar și alte măsuri care să garanteze conducerea în siguranță a șoferilor. Unul dintre aspectele care au fost luate în considerare este îmbunătățirea siguranței vehiculelor de mobilitate personală (MVP).

Mai exact, acestea sunt soluții de micromobilitate: biciclete electrice, trotinete electrice, monocicluri și alte mijloace alternative ale mașinii private.

Aceste vehicule apărute recent au provocat un oarecare haos în orașe și a fost nevoie să se crezea o nouă iconografie. În regulamentul DGT pentru utilizarea scuterului electric iese în evidență o măsură oarecum colorată: benzile delimitate de linii roz și verzi.

Acestea sunt concepute pentru a garanta mișcarea în siguranță a pietonilor, bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete electrice, fără a pune în pericol siguranța celorlalți utilizatori.

Cum se diferențiază de pistele pentru biciclete?

Noile benzi se diferențiază de pistele pentru biciclete prin faptul că ele nu vor fi amplasate pe trotuare, ci pe marginea șoselelor. Iar acolo unde spațiul va fi mai generos, vor fi amenajate benzi speciale și pentru cei care doresc să alerge.

În acest fel se poate vedea banda delimitată cu liniile verzi, concepută pentru uzul exclusiv al alergătorilor sau persoanelor care circulă pe trotinete, astfel încât trotuarul să fie lăsat pietonilor care merg pe jos. Alături de banda verde va fi cea roz, destinată bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete. Așadar, două mijloace de transport care se completează, deoarece se circulă cu viteze similare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol