CITIRE

Serena Williams, la un pas de a scrie istorie

Serena Williams, la un pas de a scrie istorie

Atunci când a spus că e intimidată de o singură jucătoare din circuit, Simona Halep a ştiut de ce a făcut această afirmaţie. „Serena e atât de mare, e uriaşă!“, a explicat liderul WTA.

Curiozități din viața personală a celebrei tenismene

Serena Jameka Williams (născută pe 26 septembrie 1981) a copilărit în orășelul Compton, statul California, într-o familie cu cinci copii, fiind crescută cu mână de fier de părinții care, mai târziu, i-au devenit antrenori de tenis, Richard Williams și Oracene Price. Pentru ca Serena să se concentreze pe acest sport, tatăl Richard a retras-o de la școală, alegând ca acestea să fie educată acasă. Religia, în schimb, i-a fost impusă de mamă, Oracene și fetele sale fiind Martore ale lui Iehova și declarând de multe ori că acesta credință le interzice să voteze.

Serene Williams alături de tatăl și sora ei | Sursa doartenis.ro

Nu doar culoarea pielii ei, într-un sport practicat, în mod tradițional, de albi, este ceea ce o face specială, pe lângă performanțe, pe terenul de tenis. Și nu doar stilul ei de joc este unul spectaculos, ci și aparițiile, unele departe de a fi banale. Se știe că Serenei îi place să șocheze cu look-ul ei de pe teren, stârnind numeroase reacții din partea criticilor de modă.

La US Open-ul din 2004, sportiva a purtat un echipament care ar face-o invidioasă pe Femeia Fantastică, și nume o fustă scurtă de blugi și pantofi sport cu o lungime curioasă, ca de cizmă, până la genunchi.

Serene Williams alături de sora ei, Venus | Sursa okmagazine.ro

Frumoasa poveste de dragoste împărtășită cu Alexis Ohanian

Totul a început la Roma şi ar putea fi oricând scenariul unui film romantic. Serena auzise atâtea cuvinte frumoase despre micul dejun de la Hotelul Cavalieri, unde a stat pe perioada turneului de la Roma, aşa că într-o dimineaţă s-a dat jos din pat mai devreme şi, împreună membrii echipei ei, a coborât la masa. Au ajuns însă la cinci minute după închiderea bufetului, aşa că s-au aşezat la o masa de la piscină.

Alexis Ohanian se afla în acelaşi hotel. El participa la o conferinţă la Roma. În acea dimineaţă decisese şi el să verifice dacă laudele aduse bufetului de la hotel sunt întemeiate numai că şi el a ajuns după închidere. A ales şi el varianta unei mese la piscină, întâmplător chiar cea de lângă cea la care se aflau Serena şi însoţitorii săi.

Sursa evz.ro

Cei doi au început să iasă. Prima dată când ea l-a invitat să vină să o vadă la Roland Garros el a ştiut că este un pas important. Dar s-a gândit: ”Ce s-ar putea întâmpla rău? Cunosc oameni în Paris, aşa că dacă nu merge, voi avea o poveste minunată să le spun prietenilor despre cum era să devin iubitul Serenei Williams”. Serena a apreciat la el optimismul şi prima lor întâlnire a însemnat pur şi simplu o plimbare prin ”Oraşul Luminior” fără destinaţie. De atunci au format o pereche. Serena şi Alexis și-au unit destinele pe 16 noiembrie 2017.

Sursa ciao.ro

Pasiune și devotament pentru tenis

În cariera sa, a câștigat 39 de titluri de Grand Slam: 23 la simplu, 14 la dublu feminin, și două la dublu mixt. A câștigat și patru medalii olimpice trei la dublu feminin și una la simplu feminin. Williams a câștigat în cariera sa mai mulți bani din premii decât orice altă sportivă. În 2005, revista Tennis a plasat-o pe locul 17 în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din precedenții 40 de ani.

Serena Williams s-a calificat în finala US Open 2018, după ce a trecut de Anastasija Sevastova, scor 6-3, 6-0.

În marea finală, de sâmbătă, Serena Williams o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka. Dacă va deveni campioană la US Open 2018, Serena va egala recordul de 45 de ani deţinut de australianca Margaret Court, cea care a cucerit 24 de titluri de Grand Slam. Doar 11 dintre trofeele lui Court au venit însă în era Open. Serena deţine deja recordul turneelor de Grand Slam câştigate în era Open, având 23 de titluri, cu unul mai mult decât Steffi Graf.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.