4 ianuarie 2023, 18:31

Serialul „1899” a fost anulat de Netflix după doar un sezon

„1899” nu va primi un al doilea sezon la Netflix. Vestea a fost confirmată de co-creatorul serialului, Baran bo Odar, prin intermediul unei declarații împărtășite pe Instagram-ul său oficial. Scrisoarea adresată fanilor a fost semnată și de partenera lui Odar și co-creatoare a serialului, Jantje Freise, scrie Variety.

„Cu inima strânsă trebuie să vă spunem că ‘1899’ nu va fi reînnoit”, a scris Odar. „Ne-ar fi plăcut să încheiem această călătorie incredibilă cu un al doilea și al treilea sezon, așa cum am făcut cu ‘Dark’. Dar, uneori, lucrurile nu ies așa cum ai plănuit. Asta e viața”.

„Știm că acest lucru va dezamăgi milioane de fani de acolo. Dar vrem să vă mulțumim din suflet că ați luat parte la această minunată aventură”, continuă comunicatul. „Vă iubim. Să nu uitați niciodată”.

Netflix nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Despre ce e vorba?

„1899”, care a urmărit un grup de imigranți la bordul unei nave care se confruntă cu o serie de evenimente misterioase, a debutat pe streamer pe 17 noiembrie 2022. În prima sa săptămână de disponibilitate, producția internațională a intrat în topul 10 al Netflix pe locul 2, în urma doar a sezonului 5 din „The Crown”. În patru zile, „1899” a adunat aproximativ 79,27 milioane de ore de vizionare.

Serialul a servit ca o continuare a serialului anterior al lui Adar și Friese, „Dark”, un succes internațional de referință pentru Netflix, care a debutat cu primele episoade în 2017. Cu un parcurs îndrăgit de-a lungul a trei sezoane, Friese și Odar au stabilit un acord global cu Netflix – primul de acest fel pentru prezența europeană a streamer-ului. „1899” a fost primul proiect care a rezultat din acel acord.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol