21 iunie 2024, 4:44

Serviciul Meteorologic German a emis un nou cod de ninsori abundente. Care este situația pe aeroportul din Frankfurt

Serviciul Meteorologic German a emis un nou cod de ninsori abundente, după ce ieri căderile de zăpadă și ploaia înghețată au paralizat transporturile şi i-au determinat pe responsabilii din educaţie să închidă şcolile.

Meteorologii avertizează că vremea nefavorabilă va produce „obstrucţii considerabile în trafic” în mai multe regiuni din ţară, după cum transmite ZDF Heute.

Sute de automobile au rămas blocate azi-noapte pe mai multe autostrăzi din landurile Hessa și Renania-Palatinat, din cauza zăpezii și a poleiului. Autostrada A 61 dintre Kruft și Emmelshausen la vest de Koblenz este masiv afectată; potrivit poliției din Koblenz, traficul este oprit pe 50 de kilometri spre sud.

Oficialii au vorbit despre „condiții haotice de trafic”.  Reprezentanții serviciilor de intervenție și-au făcut cu greu loc în ambuteiajele lungi de kilometri pentru a aproviziona oamenii cu pături și băuturi calde. În cursul nopții, apariția poleiului a provocat numeroase accidente în întreaga țară. Șase persoane au fost rănite, unele dintre ele grav, după ce mai multe mașini și camioane s-au ciocnit pe autostrada A44, transformată într-un adevărat patinoar.

Ninsorile abundente și poleiul creează mari probleme și aeroporturilor.

La Frankfurt, 300 din cele aproximativ 1.000 de zboruri – programate pentru astăzi – au fost anulate din cauza riscului de îngheț. În schimb, aeroportul din München a revenit la normalitate în această dimineață, după perturbările de ieri cauzate de vreme. La Köln, autobuzele nu pot ieși astăzi din depouri din cauza vremii.

Meteorologii au emis în această dimineață o nouă avertizare de ninsori abundente și de ploaie înghețată, valabilă pentru mai multe regiuni din Germania. Administrațiile locale îi roagă pe șoferi să se asigure că au suficient carburant în rezervor, că au la ei haine călduroase și pături, precum și băuturi și alimente calde, se mai arată în avertisment.

Miercuri, temperatura din Germania a variat foarte mult de la o regiune la alta. Diferența de temperatură a a fost de 30,7 grade.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol