23 iunie 2024, 20:30

Sfârșit de an grandios pentru Simona Halep, desemnată de ITF campioană modială

Simona Halep mai adaugă încă un titlu în palmaresul său. Halep, locul I WTA, şi sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, au fost desemnaţi campioni mondiali de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Aceasta distincție este o premieră pentru constănțeancă, în timp ce Djokovici a obținut acest premiu pentru a șasea oară.  Deşi jucătoarea română a fost numărul 1 mondial şi la finalul anului 2017, campioana mondială a anului trecut, în viziunea forului internaţional, a fost spaniola Garbine Muguruza.

Este o mare onoare să fiu desemnată campioană mondială ITF pentru prima dată. Am avut un an incredibil, câştigând primul meu grand slam la Roland Garros şi terminând sezonul ca numărul 1 mondial. Să fiu recunoscută în acest fel este special cu adevărat şi îmi oferă o motivaţie suplimentară să continui să muncesc în sezonul viitor”, a declarat Halep, potrivit news.ro.

Simona Halep este la săptămâna cu numărul 58 pe primul loc al clasamentului WTA, a 40-a în 2018.

 ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ţine cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de grand slam şi cele două competiţii pe echipe, Cupa Davis şi Cupa Federaţiei.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol