7 martie 2021, 22:46

Sfâșietor. Camera de îmbrățișări (VIDEO)

O soluție originală, o informație sfâșietoare. Într-o provincie italiană a apărut “camera de îmbrățișări”.

Este menită să aducă un oarecare confort celor bătrâni și izolați. “La stanza degli abbracci” s-a născut în provincia Avellino, nu departe de Napoli. Este o structură mobilă, care călătorește prin Italia, cu opriri de câteva zile la fiecare cămin de bătrâni.

Ideea e simplă și ingenioasă și își propune să suplinească lipsa unui contact fizic între prieteni sau membrii unei familii. Întrucât Italia trece printr-un nou val pandemic, căminele de bătrâni, cele mai vulnerabille, au fost carantinate.

Camera de îmbrățișări

Pentru a avea acces la această structură din plastic alb şi albastru, care arată ca un cort, fiecare vizitator trebuie să îşi rezerve intervalul de timp şi să îmbrace un costum de protecţie, mănuşi şi mască înainte de a intra şi de a-şi revedea persoana dragă, printr-o folie de plastic transparentă.

Aceasta din urmă este dotată cu fante astfel încât vizitatorii să îşi poată introduce mâinile ca să îi îmbrăţişeze pe cei dragi.

Timpul de vizitare este limitat la aproximativ zece minute. Pentru a se evita orice risc de infectare, cele două spaţii separate de folia din plastic sunt dezinfectate după fiecare vizită.

Cea care a avut această iniţiativă, Carmine De Blasio, responsabil în cadrul serviciilor sociale locale, vede în această operaţiune „un gest de umanitate„.

Am reuşit deja să trecem pe la patru cămine de bătrâni, oferind posibilitatea unui număr de aproximativ 200 de persoane vârstnice să profite„, a declarat el bucuros.

Această “camera de îmbrățișări” este foarte bine primită.

Uşile noastre au fost închise familiilor începând din martie, am evitat orice contact cu exteriorul, într-un fel ne-am baricadat rezidenţii în interiorul structurii pentru a-i proteja”, a declarat coordonatoarea unui cămin de bătrâni. „Singurul contact pe care l-au avut a fost printr-o uşă de sticlă şi astfel nu a existat contact fizic. Pare a fi începutul unei aparenţe de normalitate. Contactul, care aproape dispăruse, începe să existe din nou„, a adăugat ea.

Foto La Repubblica și nonsprecare.it

CITIȚI ȘI:

Cum am ajuns la ”oboseala pandemică”. Specialiștii cred că nu vom reveni la ”vechiul normal”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.