25 aprilie 2024, 18:06

Sfaturi pentru alegerea job-ului perfect. Care sunt pașii de urmat

Deși încă nu s-a găsit o rețetă care ne învață cum să ne alegem job-ul perfect, mulți sunt printre cei mai norocoși, fiind înzestrați cu talentul de a face alegerile cele mai bune.

Pentru noi, restul, mereu va exista aceeași întrebare „Oare cum o să-mi câștig existența în viitor?/Oare o să-mi placa meseria pe care o aleg?”.  Iar la final cei mai mulți constată faptul că în ceea ce fac nu se află niciun fel de pasiune. Astfel, pentru mai multe șanse de reușită, ar trebui să urmăm niște pași, care constau în:

Stabilirea priorităților!

Un prim pas este cel de analiză, analiza tuturor domeniilor, pe larg, îndreptându-ți atenția către cele mai de succes.

Următorul pas urmărește stabilirea profilului care crezi că te-ar reprezenta, urmat de diverse cursuri, training-uri sau alte modalități prin care să aprofundezi și să te familiarizezi cu domeniul.

http://sfatulparintilor.ro

Fă-ți o listă cu joburile pentru care ți-ar plăcea să aplici!

În majoritatea cazurilor denumirea unui job atrage, pare interesant și complicat, însă, aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem cu toții, suntem superficiali. Când ne alegem menirea în viață ar trebui să știm de la bun început tot ce avem de făcut, altfel, riscăm să ne trezim după o perioadă, ca actualul serviciu nu seamănă cu cel din iluziile făcute.

De asta, mulți, după terminarea unei facultăți își iau puțin timp în care experimentează mai multe „teritorii”, lucru foarte bun și pentru dezvoltarea personală, extinderea culturii generale și adaptarea la diverse situații.

Fă voluntariat sau aplică la intership-uri!

În ultimul timp voluntariatul este foarte apreciat de angajatori, fiind un opțional esențial în CV. Pe de-o altă parte intership-urile sunt un „must have”.

Cum în orice domeniu comunicarea, interacționarea cu diferiți oameni, dar și practica, ajută la trecerea mai ușoară la următorul nivel al carierei, printr-un intership poți obține un loc de muncă rapid.

http://www.lsfetc.ro

Orientează-te către angajatorii serioși!

Toate anunțurile sună tentant, însă pe piață sunt foarte multe companii care lasă de dorit, de aceea este bine ca înainte să obții cât mai multe detalii.

Compromisurile se fac doar atunci când ai ceva mare de câștigat, dar nici atunci, nu trebuie acceptat orice compromis!

Ca la orice început de carieră, te împiedici de diverse probleme și situații, cum ar fi cele în care ți se cer compromisuri de numeroase feluri. Cel mai important e să știi cum sa abordezi situația, chiar dacă ai de gând sa accepți propunerile sau nu. Tot ce faci, trebuie calculat, ca la final să obții ce ți-ai dorit, însă fără prea multe limite întrecute.

Fii vizionar!

În momentul în care începi un job, trebuie să fii pregătit psihic pentru a-l urma toată viața. Încearcă să-ți formezi propriile legături și să le întreții cu mult interes, pentru că asta-ți va da un avans în fața tuturor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol