CITIRE

Și s-a spus Răspiua! Primul loc de joacă dedicat t...

Și s-a spus Răspiua! Primul loc de joacă dedicat tuturor copiilor cu (diz)abilități

Indiferent de abilități și dizabilități, cei mici vor vrea să-și petreacă cât mai mult timp din zi jucându-se. Copiii cu nevoi speciale nu sunt doar responsabilitatea familiei, ci a întregii societății, iar efortul colectiv în favoarea acestora înseamnă o investiție în oamenii de mâine.

De multe ori, locurile de joacă nu sunt prea prietenoase cu acești copii cu dizabilități, iar în acest sens Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis) a lansat un nou tip de joacă în aer liber, destinată celor mici. Locul de joacă este numit PopUP Răspiua și are mai multe avantaje: este mobil, polisenzorial, creativ și incluziv. În plus, mobilitatea permite ca jocul să fie desfășurat atât în spații deschise, cât și în cele interioare.

Sursă imagine: Arhivă PopUP Răspiua

PopUP Răspiua este modul perfect pentru a beneficia de o incluziune socială reală și efectivă a copiilor, în societatea românești. Spațiul mobil a fost deja primit cu bucurie de peste 100 de copii, unii având deficiențe de vedere, auz sau tulburări de spectru autist, veniți la evenimentul de lansare din Parcul Circului.

Sursă imagine: Arhivă PopUP Răspiua

La evenimentul de lansare s-a creat un Labirint de cazemate, construit din plăci ușoare de diverse texturi, fiind o atracție pentru toate categoriile de vârstă. Organizatorii transmit că jucăriile care întregesc acest puzzle îmbunătățesc diverse abilități la joacă — de la calcularea și potrivirea formelor și volumelor sau dezvoltarea motricității până la colaborare creativă și reinventarea continuă a spațiului chiar de către copii.

Sursă imagine: Arhivă PopUP Răspiua

În ultimile două weekend-uri din luna octombrie sunt plănuite alte patru evenimente PopUP Răspiua. Primele sunt programate pe 21 și 22 octombrie în Parcul Circului, pe peluza mare dintre circ și lac, următorul va fi sâmbătă, 28 octombrie în fața blocului Liric de la Parcul Cișmigiu, iar ultimul, pe 29 octombrie la Muzeul Național de Artă Contemporană. Participarea este gratuită pentru toți copiii de 2-11 ani, iar programul de joacă începe la ora 10:30 și se termină la ora 15, se arată într-un comunicat de presă emis redacției Edițiadedimineață.ro.

Sursă imagine: Arhivă PopUP Răspiua

Răspiua este o inițiativă pe termen lung a echipei pluridisciplinare AMAis, ce își propun mai multe proiecte care să le dea dreptul tuturor copiilor de a se juca. Misiunea lor este aceea de a crea locuri de joacă cu echipamente senzoriale, amplasate în mai multe zone din oraș, cât și cultivarea spiritului empatic la copii și părinți sau advocay pentru accesibilizarea spațiului construit.

Sursă imagine: Arhivă PopUP Răspiua

Evenimentul poate fi urmărit online AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.