30 mai 2024, 19:36

”Și tu poți fi SocioClaus”: campanie de conștientizare pentru persoanele cu nevoi speciale

O nouă ediție a campaniei de conștientizare pentru persoanele cu nevoi speciale, „SocioClaus”, se desfășoară la Universitatea de Vest din Timișoara, începând de luni, 18 decembrie.

Este deja a șasea ediție a târgului, organizat de Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.

Și în acest an, sloganul „Și tu poți fi SocioClaus” este un îndemn pentru public, să vină și să susțină cauza, prin achiziția unui obiect unicat, la târg, scrie  Tion.

Ediția cu numărul 6 a campaniei „SocioClaus” invită toți românii și nu numai să susțină persoanele cu dizabilități, moral, dar și material.

Târgul de obiecte și decorații unicat, făcute de copiii cu dizabilități, părinți, psihoterapeuți, studenți și toți ceilalți parteneri implicați va fi deschis de data aceasta pe holul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, în perioada 18 -21 decembrie.

„Campania Socio Claus promovează incluziunea, solidaritatea, acceptarea, empatia și susținerea față de persoanele cu dizabilități și familiile acestora.

În cadrul campaniei vor avea loc, sub denumirea generică de Dialoguri despre (diz)Abilitate, întâlniri interactive cu studenți și alumni ai Universității de Vest din Timișoara, persoane cu dizabilități, părinți ai unor copii cu dizabilități, dar și reprezentanți ai mediului organizațional.

Pe perioada desfășurării campaniei va fi organizat, în holul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” un târg de Crăciun, unde vor fi comercializate ornamente și obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, confecționate de studenți, copii cu dizabilități, părinți și terapeuți, fondurile care se vor strânge fiind destinate acoperirii costurilor terapiilor copiilor cu dizabilități.

Activitățile se adresează deopotrivă studenților, dar și publicului larg, accesul fiind liber”, transmit reprezentanții organizării, pe pagina UVTeam Autism.

Orarul de vizitare al târgului este între orele 9-15, ocazie cu care cei curioși pot vizita târgul, pot cunoaște organizatorii, dar și părinții ori chiar beneficiarii direcți ai campaniei.

De asemenea, pe lângă târgul în sine, organizatorii așteaptă și colindători să le calce pragul, în acestă perioadă festivă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol