2 mai 2024, 0:56

Sibienii au intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă

Sibiul a îmbrăcat straiele de sărbătoare, fiind primul oraș din România unde a început deja să se simtă magia Crăciunului.  Și cum sărbătorilor trebuie să aducă lumină în sufletele noastre, vineri au fost aprinse luminițele de Craciun, startul festivităților fiind dat de deschidera târgul dedicat zilelor de iarnă.

Sursă imagine: Arhivă Edițiadedimineață.ro

Mii de oameni au fost prezenți în Piața Mare la inaugurarea festivităților de Crăciun și cu ajutorul colindelor, a mirosului de scorțișoară și a decorațiunilor, aceștia au intrat deja în spiritul sărbătorilor.

Sursă imagine: Arhivă Edițiadedimineață.ro

Târgul de Crăciun din Sibiu este deja unul cu istorie – primul având loc în 2007 – și este cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția sa.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții de succes. Atelierul lui Moș Crăciun este vizitat anual de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare. Parcul lui Moș Crăciun este un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment. Proiectul de city-break pentru evenimente a reprezentat o noutate în domeniu și se bucură de un succes deosebit, astfel încât aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu, informează pagina web oficială a evenimentului.

Sursă imagine: Arhivă Edițiadedimineață.ro

Ediția de anul acesta reunește peste 90 de expozanți – cel mai mare număr de până acum. O altă noutate este cea a venirii comercianțiilor din străinătate, din Austria și Germania. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit, proiecția grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară. De asemenea, până la prima zăpadă aceste peisaje expuse pe pereți vor crea cadreul mult așteptat de iarnă.

Sursă imagine: Arhivă Edițiadedimineață.ro

La standuri puteți găsi dulciuri specifice, turtă dulce, ciocolată în forme inedite (tractoare, foarfeci, ciocane sau chei), vin fiert cu scorțișoară, tradiționalele sarmale, dar și articole de îmbrăcăminte – mănuși, căciuli, șosete de lână.

Tot pe site-ul târgului primim și o serie de recomandări cu standurile care vând preparatele locale și europene:

  1. Castelul Brutarilor (stand 65)
  2. Rulota Das Wurstmobil (Zona Street Food)
  3. Cuibușorul by Manufactura de Brânză (stand 35)
  4. Crepes de Paris (stand 82)
  5. Choko Kebap (stand 51)
  6. Rulota Das Burgermobil (Zona Street Food)
  7. Szigeti Grill (stand 29)
  8. Langos (stand 83)
  9. Rulota Das Frittenmobil (Zona Street Food)
  10. Kurtoskalacs (Stand 97)

 

Până pe 3 noiembrie vă puteți bucura de bunătățile, luminițele, activitățile și frumusețea bradului natural de 20 de metri. Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 10:00-22:00.

[Sursă imagine cover: omaga.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol