10 decembrie 2023, 15:28

Sibiul, în top 10 cele mai frumoase orașe mici din Europa, întocmit de Forbes

Sibiul  a fost inclus de prestigioasa publicație Forbes în top 10 cele mai frumoase orașe mici din Europa, alături de alte orașe precum Ericeira din Portugalia, Hall in Tirol din Austria, Ronda – Spania sau Bonifacio – Franța.

Foto: Arhiva Mesagerul
Încă o recunoaștere a farmecului frumosului nostru burg de pe malurile Cibinului. Sibiul se regăsește în topul întocmit de revista Forbes, cu cele mai frumoase orașe mici din Europa, scrie Mesagerul de Sibiu.
”Fostă Capitală Culturală Europeană, orașul transilvănean Sibiu este cunoscut pentru arhitectura sa germanică din orașul vechi, o moștenire a coloniștilor sași din secolul al XII-lea. Zidurile, turnurile și piețele medievale ale centrului istoric inclus pe lista UNESCO sunt bine conservate”, scriu britanicii de la Forbes.
De asemenea, ei menționează una dintre principalele atracții ale orașului nostru, Podul Minciunilor.
”O atracție principală este Podul Minciunilor din fontă, numit așa din cauza legendelor care îl înconjoară, inclusiv cea care spune că a fost adesea străbătut de îndrăgostiți care și-au făcut mari promisiuni unul altuia și au fost apoi aruncați atunci când acele promisiuni s-au dovedit neadevărate.”
Întregul articol îl puteți citi AICI

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol