12 decembrie 2023, 13:05

Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA. Încă o lună de amânare

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a amânat pentru a treia oară judecarea procesului de dopaj al Simonei Halep, iar sportiva a lansat un nou mesaj în care contestă decizia.

Simona Halep a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care contestă cea de-a treia amânare a audierii sale.

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat din nou, pentru a treia oară, audierea mea cu o lună de zile.

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie, am reușit în sfârșit, datorită experților, să arăt că suplimentele pe care le foloseam au fost contaminate, ceea ce a determinat controlul pozitiv.

Am cerut, după cum prevăd regulile antidoping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament!

Din păcate, ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de trei ori. Îmi refuză dreptul de a fi judecată de un tribunal independent. Nu îmi permit să particip la niciun turneu de 8 luni.

Am ratat Australian Open, voi rata Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai spun că am pierdut punctele și poziția în clasament.

Nu numai că îmi distrug reputația, ci și pe mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele produse asupra sănătății mele mentale.

Această nerespectare a regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea rapidă la care am dreptul, este atât de lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte…

Justiția amânată este o dreptate refuzată”, a postat Simona Halep, pe rețelele de socializare.

Potrivit Express.co.uk, ITIA a afirmat că a amânat procesul programat pe 28 mai pentru că dorește ca ambele spețe să fie judecate în aceeași zi.

”Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, precizează ITIA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol