2 octombrie 2022, 11:05

Simona Halep începe cu stângul noul sezon. Liderul mondial, eliminat din turneul de la Sydney

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de australianca Ashleigh Barty, cu 6-4, 6-4, miercuri, în primul său meci din 2019, în optimile turneului WTA de la Sydney, dotat cu premii totale de 823.000 de dolari, informează Agerpres

Lunga sa absență de pe terenul de tenis s-a resimțit asupra jocului de ieri. Halep a jucat destul de bine, însă a fost lipsită de ritm și nu a reuşit să profite de momentele importante de care a beneficiat. Pe de altă parte, Barty (22 ani, 15 WTA), care are un debut foarte bun de sezon, reușind să se impună într-o oră şi 27 de minute.

„Au fost condiții extrem de dificile, a fost umezeală mare, dar sunt foarte fericită că am reușit să dau totul. Mi-am spus că trebuie să fiu agresivă în acele game-uri decisive.

Asta am știut și asta am făcut. La Montreal m-a bătut măr, la Cincinnati a fost mai bine, iar azi am crezut că voi câștiga. Mi-am învățat lecția.

A jucat numărul 1 cu numărul 15, pare că e o diferență foarte, foarte, foarte mare, dar…„, a spus Barty după meci, trecând apoi rapid peste întrebare. „Sunt foarte fericită”, a mai adăugat ea, potrivit GSP.ro.

Halep a fost mai bună cu al doilea serviciu, iar Barty cu primul (5 aşi), dar diferenţa s-a făcut la mingile de break, australianca fructificând 4 din 7 (57%), iar românca doar două din 11 (18%). În primul set, Halep a avut trei mingi de break la scorul de 4-4, dar le-a ratat pe toate, iar apoi a pierdut setul cu 4-6. În setul al doilea, românca a reuşit un break la 3-3 şi a preluat conducerea (4-3), dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând şi meciul.

Chiar dacă Halep se impusese în primele două confruntări cu Barty, în 2018, 6-4, 6-1 în semifinale la Montreal şi 7-5, 6-4 în optimi la Cincinnati, aceasta a reușit să piardă meciul și să fie eliminată din turneu și va primi pentru participare un cec de 11.620 dolari şi 55 de puncte WTA..

Simona Halep jucase ultimul său meci în septembrie, la Beijing, abandonând în primul tur, după un set cedat cu 1-6 în faţa tunisiencei Ons Jabeur. Simona, care a fost nevoită să încheie prematur sezonul 2018 din cauza unei hernii de disc, a înregistrat ultima sa victorie tocmai în august, 6-3, 6-4 cu belarusa Arina Sabalenka, în semifinale la Cincinnati, pierzând apoi următoarele trei partide şi abandonând în a patra.

Următorul turneu pentru Halep va fi Australian Open, primul Grand Slam al anului, la Melbourne, unde anul trecut a jucat finala.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol