1 octombrie 2020, 8:16

Simone Biles este prima gimnastă din istorie care reușește o săritură triplă-dublă la sol

În acest weekend Simone Biles a reușit să scrie istorie. Totul a avut loc în cadrul campionatelor naționale din SUA unde gimnasta a reușit să execute elemente extrem de complicate, o reală premieră în gimnastică.

 Astfel, Simone Biles a devenit prima gimnastă din istorie care a executat perfect o săritură triplă-dublă la sol. Acest element fiind unul extrem de dificil pe care nici bărbații nu-l pot executa.

Sportiva în vârstă de doar 22 de ani a executat elementul la prima diagonală, iar mai apoi a aterizat pe o saltea poziționată peste sol, un lucru permis la competițiile din Statele Unite ale Americii atunci când au scopul de a evita o posibilă accidentare.

Simone a mai reușit o performanță incredibilă atunci când a coborât de pe bârnă cu săritura Silivaș. Numele săriturii provenind chiar de la o gimnastă româncă, Daniela Silivaș.

Cu această ocazie Simone Biles a căștigat cel de-al șaselea titlu național, la individual compus, un record pentru SUA. ,,Este într-o altă ligă” au apreciat iubitorii de gimnastică, dar și jurnaliștii sportivi care au privit minunați performanțele reușite, conform stirileprotv.ro.

 

Sursă foto cover: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.