CITIRE

Simulare de explozie la metrou. Cât de pregătiți s...

Simulare de explozie la metrou. Cât de pregătiți sunt bucureștenii

Un exercițiu de mare amploare s-a desfășurat azi-noapte în incinta stației de metrou de la Piața Romană, la care au participat 35o de pompieri, paramedici şi medici militari.

Scenariul exercițiului Vigorous Warrior 19 arată în felul următor: în urma exploziilor, o mare parte din persoanele afectate au rămas blocate în două garnituri de tren, una aflată în staţie, cealaltă, în tunel. 160 de persoane au fost evacuate prin staţia Piaţa Romană, în apropierea căreia s-a produs incidentul. 20 de victime au fost salvate în staţia Universitate şi alte 20, în cea din Piaţa Victoriei.

Victimele au fost preluate de 40 de ambulanțe civile și militare, iar un spital mobil complex care să preia victimele a fost amplasat în incinta Academiei de Studii Economice de către medicii Spitalului Militar de Urgență al MApN.

Salvatorii au purtat măşti antigaz, au evacuat victimele. Alte echipele au făcut căi de aerisire, pentru ca fumul rămas în urma exploziei să iasă din subteran. Salvatorii români au fost ajutaţi de partenerii din Ungaria.

Complexitatea scenariului generat de exploziile din interiorul metroului a presupus activarea imediată a Planului Roșu…

Gepostet von IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania am Donnerstag, 11. April 2019


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.