20 aprilie 2024, 15:14

Simulare Evaluare Națională 2019: top 10 cele mai bune şcoli din Bucureşti după criteriile de performanţă

În urma simulării Evaluării Naționale, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi publicată de Inspectoratul Şcolar Bucureşti a realizat o analiză în urma căreia s-a putu stabili care este ordinea celor mai bune școli din București pronind de la rezultatele înregistrate de fiecare unitate școlară în parte.

Astfel, în „Analiza rezultatelor la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a – 2018”, topul celor mai bune școli din București este deschis de Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”, urmat apoi de Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”.

Această analiză a rezultatelor la Evaluarea Naţională se bazează pe mai multe criterii de succes și performanță, cum ar fi ratele de prezență sau de promovare, pe lângă mediile obținte de elevi la examen.

„În Top 10 unităţi de învăţământ din Bucureşti ponderea cea mai mare o are sectorul 1, cu 4 unităţi de învăţământ, având şi cea mai mare rată de succes şi promovabilitate. La nivelul sectorului 2 se regăsesc în ierarhie tot 4 unităţi de învăţământ în TOP 10. Sectoarele 5 şi 6 sunt reprezentate de câte o unitate şcolară. În acest top nu se regăsesc unităţi de învăţământ din sectoarele 3 şi 4”, notează specialiştii Centrului Municipiului Bucureşti pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE) în analiza citată, scrie Adevărul. 

Topul celor mai bune şcoli din Bucureşti este deschis de Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, iar punctajele sunt obţiunute din corelarea a şapte criterii numite ”criterii de performanţă şi succes” la fiecare şcoală în parte.

Criteriile de care s-au ținut cont în realizarea studiului

Criteriul 1 – Rata de promovare la Evaluarea Naţională – adică numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidaţi prezenţi.

Criteriul 2 – Rata de succes a absolvirii. Asta înseamnă numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a.

Critetiul 3 – Rata de absolvire – Nr. absolvenţilor clasei a VIII-a raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a.

Criteriul 4 – Rata de prezenţă la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a – Numărul absolvenţilor prezenţi la Evaluarea Naţională raportat la numărul de candidaţi înscrişi.

Criteriul 5 – Rata mediilor între 9 şi 9,50 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 şi mai mici decât 9,50 din numărul candidaţilor prezenţi

Criteriul 6 – Rata mediilor între 9,50 şi 10 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 şi mai mici decât 10 din numărul candidaţilor prezenţi.

Criteriul 7 – Rata mediilor de 10 – Ponderea mediilor de 10 din numărul candidaţilor înscrişi prezenţi, mai scrie Adevărul. 

TOP 10 Şcoli gimnaziale în Bucureşti după analiza EN 2018

Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” – 4,94

Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” – 4,89

Şcoala Gimnazială ”Ioanid” – 4,88

Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” – 4,75

Liceul Teoretic ”Şcoala mea” – 4,72

Liceul Teoretic ”Şfinţii Trei Ierarhi” – 4,72

Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” – 4,71

Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc” – 4,65

Colegiul Naţional ”Spiru Haret” – 4,65

Colegiul Naţional ”Cantemir Vodă” – 4,63

Citiți mai multe detalii aici. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol