29 august 2023, 8:25

Sindicatul Europol: MAI va rechema pensionarii în activitate, pe fondul crizei refugiaților

Sindicatul Europol afirmă că MAI va rechema pensionarii în activitate, în contextul crizei refugiaţilor din Ucraina, pentru a compensa lipsa de personal din anumite sectoare de activitate.

”Fluxul enorm de refugiaţi care tranzitează frontierele de stat de la graniţele cu Republica Moldova şi Ucraina a generat o serie de probleme în ceea ce priveşte capacitatea operaţională a MAI-ului în gestionarea acestei crize prin raportare la deficitul de personal, cu atât mai mult cu cât cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului se vor stabili temporar pe teritoriul ţării noastre. Astfel, după zeci de ani în care segmentul stradal a avut de suferit în contextul asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică din cauza lipsei unei politici constructive care să asigure o predictibilitate a necesarului de forţe, reprezentanţii MAI se văd nevoiţi să apeleze la experienţa şi expertiza poliţiştilor şi militarilor cărora le-au încetat raporturile de serviciu ori care au trecut în rezervă”, a transmis, luni seară, Sindicatul Europol, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii precizează că, la data de 18 martie 2022, la nivelul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI a fost stabilit mecanismul de punere în aplicare a prevederilor art. II din OUG nr. 20/2022.

Sursa foto: Twitter

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol