27 ianuarie 2021, 2:15

Singura comună din România care are aeroport. Află cine vor fi cei privilegiați

Primarul unei comune din Vâlcea vrea să construiască un aeroport pentru a aduce în zonă mai mulți investitori și, implicit, mai mulți bani la bugetul local. Comuna deține un parc industrial și încasează echivalentul unei jumătăți de milion de euro anual din taxele plătite de firme, îndreptându-se astfel spre statutul de metropolă. 

Comuna Budești este la doar cinci kilometri de Râmnicu Vâlcea și cu un pas înaintea orașului reședință de județ, deoarece a reușit în doar doi ani să devină cea mai mare zonă industrială din Vâlcea.  În cele peste 100 de societăţi comerciale din parcul industrial lucrează peste 3.000 de oameni.

„Asocierea dintre Budesti si Consiliul Judetean deschide un drum care se va materializa cu acest serviciu de transport extrem de util pentru viitorul economic al zonei. In prima etapa am depus la Directia Agricola o cerere de scoatere din platoul Barza a 6 hectare de teren. Micul aeroport va avea o pista de 900 de metri, o cladire administrativa. In prima faza aici vor putea ateriza avioane de dimensiuni reduse si vom amenaja si o platforma betonata pentru helicoptere”, a precizat  primarul din Budesti, Ionel Vladulescu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.