19 septembrie 2020, 8:44

Singurul loc fără coronavirus. Carantină 14 zile pentru cei care merg pe continent

Locul unde coronavirus nu a ajuns este în Antarctica.

Guvernul din Noua Zeelandă a anunțaț că oamenii de știință care trebuie să meargă spre bazele de cercetare de pe continent trebuie să se asigure că nu vor duce virusul cu ei. De aceea, cercetătorii vor rămâne pentru o perioadă de carantină în Noua Zeelandă.

Prima echipă de cercetători americani care face parte din programul antarctic de cercetare urmează să ajungă vineri în Noua Zeelandă. Aici vor fi testati de două ori de COVID-19 după perioada de carantină de 14 zile. Plecarea spre Antarctica este pe 24 august.

Antarctica este singurul continent liber de COVID-19„, a subliniat ministrul neo-zeelandez de externe Winston Peters, potrivit agerpres.ro.

Susţinerea staţiilor de cercetare din Antarctica prin intermediul Noii Zeelande este de importanţă critică pentru siguranţa şi binele colectiv al oamenilor, inclusiv al neo-zeelandezilor, în Antarctica, şi pentru continuarea unor importante activităţi ştiinţifice pe termen lung„, a adăugat el.

De obicei, în Antarctica, peste 3.000 de cercetători şi personal auxiliar participau la programele de cercetare. Din cauza pandemiei au fost reduse la menţinerea unor operaţiuni esenţiale de întreţinere şi de aprovizionare, cu derularea doar a activităţilor ştiinţifice prioritare.

Anul acesta vor ajunge pe continentul austral aproximativ 800.

sursa foto: ziarulromanesc.es


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.