24 septembrie 2022, 11:55

Sir Elton John, turneul de adio. Unde va concerta artistul? De ce nu vine în România

Timp de opt luni, anul viitor și în 2023, Elton John va susține un turneu de adio. Va merge peste tot în lume…

Elton John a anunţat datele ultimelor concerte susţinute pe stadioane în turneul său de adio, care vor avea loc pe parcursul a opt luni, între mai 2022 şi februarie 2023, în Europa, America de Nord, Noua Zeelandă şi Australia.

După trei ani şi jumătate de la prezentarea „Farewell Yellow Brick Road: The Final Tour”, care a fost amânat din cauza pandemiei, artistul a anunţat concertele care vor încheia seria show-urilor de pe stadioane.

27 mai 2022

Ultima parte a turneului va începe pe 27 mai 2022, în Germania, şi va continua cu Italia, Danemarca, Olanda, Franţa şi Marea Britanie, unde va susţine cinci concerte.

Pe 15 iulie 2022, el va începe seria ultimelor concerte în SUA, la Philadelphia. Ultimul concert din Statele Unite este programat pentru 22 noiembrie 2022.

Anul 2023 va începe pentru Elton John cu două show-uri în Aukland (Noua Zeelandă), programate pe 27 şi 28 ianuarie. Acestea vor fi urmate de concerte în Australia, pentru care urmează să fie anunţate date.

Turneul de adio se va încheia după aproximativ cinci ani de la primul concert, care a avut loc în Allentown (Pennsylvania), pe 8 septembrie 2018.

Pînă atunci, Elton John mai are câteva concerte de susținut din “vechea” agendă – concerte care au fost anulate și apoi reprogramate pentru toamna acestui an. Îl vom găsi din septembrie în Germania (3 concerte la Berlin), Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Franța, Belgia Spania, totul pentru a încheia anul cu 23 de concerte în Marea Britanie, în diferite orașe.

Programul complet al artistului precum și toate concertele este de văzut  AICI

Iată și ANUNȚUL:

De ce nu (mai) vine Elton John în România?

Artistul britanic a concertat o singură dată în România, pe stadionul Cotroceni, la 21 iunie 2003. Organizarea a lasat mult de dorit la concertul de atunci. Biletele fabulos de scumpe și promovarea precară, bazată doar pe numele artistului, au făcut ca la ora începerii concertului doar 10-15% dintre biletele puse în vânzare să fie date.

Ca urmare, artistul s-a văzut nevoit să înceapă show-ul în fața unui stadion de scaune albe de plastic, goale, așezate pe gazon. Fanii adevărați umpluseră  doar peluza opusă scenei, acolo unde biletele fuseseră mai ieftine.

Organizatorii au lăsat intrarea liberă și treptat stadionul s-a umplut, însă intrarea acestora în timpul desfășurării concertului nu a făcut decât să îl irite și mai mult pe artist. A cântat “legat” primele 4-5 piese ale show-ului, nervos, și foarte târziu s-a adresat publicului.

Cu toate acestea, din sursele noastre, sunt promoteri care încearcă să-l contacteze pe artist, pentru un ultim spectacol în România. File albe în agendă s-ar mai găsi…


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol