26 mai 2022, 18:20

În curând, sistem național de management al incidentelor de securitate cibernetică

Noua strategia de securitate cibernetică a României și planul de acțiune pentru perioada 2022 – 2027 sunt stabilite prin intermediul Hotărârii de Guvern 1.321/2021, în contextul în care, în ultima perioadă, au crescut atât numărul cât și amploarea incidentelor de securitate cibernetică înregistrate la nivel național.

Autoritățile vor să desfășoare mai multe acțiuni pentru a reduce numărul incidentelor de securitate cibernetică. O primă măsură gândită de autorități în acest scop este realizarea și distribuirea unor seturi de recomandări legate de politici și măsuri de securitate cibernetică, în concordanță cu nivelul amenințării cibernetice și cu trendul rapid de dezvoltare a tehnologiilor.

Autoritățile vor să realizeze un sistem de management centralizat al incidentelor de securitate cibernetică la nivel național. În următoarea perioadă, se mai dorește dezvoltarea și implementarea programelor de studii de securitate cibernetică la nivel preuniversitar, universitar și postuniversitar. De asemenea, va fi susținută integrarea pe piața muncii a studenților și absolvenților de studii în domeniul securității cibernetice.

Nu în ultimul rând, se dorește adoptarea unui act normativ prin care să se stabilească ca o parte din bugetul fiecărei entități publice să fie alocat pentru asigurarea securității cibernetice.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol