10 aprilie 2021, 14:40

Sistem nou de plată a taxelor rutiere implementat în Bulgaria

Un nou sistem de plată a taxelor rutiere va fi implementat în Bulgaria. Acesta presupune stabilirea unei valori a vinietei în funcție de starea drumurilor.

Conform acestui sistem, drumurile aflate în stare proastă nu vor fi taxate deloc, iar după estimările făcute numărul kilometrilor netaxabili ar putea ajunge la 15.000. De asemenea, Guvernul mai intenționează introducerea unei viniete de weekend, cu un preț mai redus față de cea săptămânală.

Agenția de infrastructură rutieră a Bulgariei a semnat deja un contract la începutul acestui an cu Kapsch TrafficCom din Austria. Parteneriatul vizează implementarea la nivel național a noului sistem de taxare rutieră.

Autoritățile bulgare au anunțat că sistemul va fi funcțional de la 1 ianuarie 2019. Banca Mondială, care asistă Bulgaria în implementarea acestui proiect, a elaborat mai multe scenarii privind posibilele venituri și costuri înregistrate în aceste cazuri. Astfel, potrivit estimărilor, noul sistem de taxare ar putea genera până la aproximativ 800 mil euro pentru bugetul de stat.

Valoarea venitului care provine din taxele rutiere în Bulgaria este de aproximativ 175 mil euro în prezent. Autoritățile plănuiesc să folosească rezultatul în urma implementării noului sistem pentru lucrări de modernizare a infrastructurii, informează agenției bulgare de presă Novinite.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.