24 noiembrie 2022, 11:31

Site-ul Parlamentului European, atacat cibernetic după ce Rusia a fost declarată „stat terorist”

Parlamentul European a fost ținta unui atac cibernetic la doar câteva ore după ce a declarat Rusia „stat sponsor al terorismului”. Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a declarat că site-ul este blocat, iar un grup de hackeri pro-Kremlin au revendicat atacul.

„Atacul cibernetic este unul sofisticat. O grupare pro-Kremlin a revendicat atacul. Experții noștri în IT luptă împotriva hackerilor. Toate acestea după ce am proclamat Rusia stat terorist. Răspunsul meu față de atac: Slava Ukraini”, a scris Roberta Metsola pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, a spus că website-ul instituției a picat în urma unui atac cibernetic de tip DDOS.

„Site-ul Parlamentului European nu funcționează momentan din cauza unui atac cibernetic de tip DDOS. Echipele tehnice ale Parlamentului European lucrează susținut pentru a remedia problema cât se poate de repede”, a scris Jaume Duch pe Twitter.

Grupul de hackeri ruși Killnet a anunțat un atac asupra site-ului Parlamentului European, potrivit contului de twitter specializat BetterCyber.

Tot miercuri, Camera Inferioară a Parlamentului Republicii Cehe a fost ținta unui atac cibernetic după ce a adoptat o rezoluție prin care a declarat Rusia drept stat terorist. Atacul a fost contracarat cu succes, a declarat președintele Camerei Inferioare, potrivit unei postări pe Twitter a ziaristului ceh Filip Horký.

”În războiul său împotriva Ucrainei, armata rusă și-a intensificat atacurile asupra obiectivelor civile, inclusiv asupra infrastructurii energetice, spitalelor, unităților medicale, școlilor și adăposturilor – încălcând astfel dreptul internațional și dreptul internațional umanitar.

Declarând Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, eurodeputații doresc să pregătească terenul pentru ca Putin și guvernul său să fie trași la răspundere pentru aceste crime în fața unui tribunal internațional”, se arată în comunicatul Parlamentului European care anunța votul de astăzi.

În cele din urmă, site-ul și-a reluat activitatea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol