20 octombrie 2021, 15:51

Situația de la Chișinău, dezbătută în Europa. Maia Sandu: „Schimbăm Moldova din interior pentru a putea fi acceptaţi în Uniunea Europeană”

O dezbatere legată de schimbările din Republica Moldova a avut loc în Parlamentul European, reunit în plen la Strasbourg. Deputaţii europeni au apreciat că la Chişinău a fost instalat un guvern care şi-a asumat lupta împotriva corupţiei şi depolitizarea instituţiilor de stat, informează Radio Chişinău.

Schimbările din Republica Moldova, văzute cu ochi buni în Parlamentul European

Federica Mogherini, a spus că se pregătesc măsuri concrete pentru a susţine guvernul Republicii Moldova. Șefa diplomației europene consideră că la Chișinău a fost instalat un guvern pregătit să aplice reformele necesare unei noi apropieri între UE și Republica Moldova. „Poporul Republicii Moldova a cerut reforme, a cerut o schimbare. Uniunea Europeană a urmărit situaţia din ultimele luni şi ani. Ne bucurăm că Republica Moldova are acum un guvern hotărât să lupte cu corupţia şi să reformeze ţara, a afirmat Mogherini, amintind că acum un an situaţia era realmente critică: alegerile pentru funcţia de primar al Chişinăului fuseseră anulate printr-o decizie dubioasă.”, a declarat Mogherini, potrivit Agerpres.

De ce vrea Maia Sandu să schimbe Moldova

Maia Sandu a devenit prim-ministrul Republicii Moldova începând cu 8 iunie 2019 și este cunoscută pentru viziunea pro-europeană. Numirea ei în fruntea guvernului a venit pe fondul unor înțelegeri surprinzătoare cu președintele Igor Dodon, cunoscut pentru apropierea de Rusia.

„Nu doar vom spune că suntem europeni. Ce ne propunem noi este să schimbăm Moldova din interior pentru a putea fi acceptaţi în Uniunea Europeană drept un membru de încredere, cu instituţii democratice funcţionale”, a declarat Maia Sandu la o conferinţă de presă pe care a susţinut-o alături cancelarul german, Angela Merkel, conform Adevărul.

Sursă cover foto: Adevărul


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.